פורום: דרושים
תגובות: 0הרעת תנאים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 2פורום: התפתחות תינוקות
תגובות: 0פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 2פורומים: 16 נושאים: 4083 תגובות: 5726
נושאים אחרונים בפורום זכויות נשים בהריון
01/08/2024 11:27
14/06/2024 23:08
30/05/2024 11:45
11/04/2024 18:10
13/11/2023 18:02
מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון
אני בשבוע 22 (חודש חמישי) עובדת כבר 5 שנים בחברת תקשורת במשמרות, ונורא קשה לי (העבודה במשמרות).
קיבלתי אישור מהרופא נשים למקום העבודה "המלצה להעסיק אותי במשמרות בוקר בלבד"- המנהל אמר כי זו רק המלצה והוא לא חייב ליישם אותם.
האם זה נכון?
בנוסף השכר שלי מורכב משכר לשעה+בונוס חודשי. במקום העבודה פוסלים עד 60% מהבונוס לנציגים שמחסירים/מאחרים גם אם יש אישור רפואי. עקב היותי בהריון אני נלאצת מידי חודש להוציא כבערך 3,4 ימי מחלה. האם מותר לפסול לי את הבונוס? זה משליך מאוד על המשכורת ומבחינתי זוהי הרעה בתנאים. אני טועה?
1. נכון. רק אם הרופא יכתוב שלא ניתן (להבדיל מהמלצה) להעסיקך אלא במשמרות בוקר, אז יהיה לזה תוקף מחייב. יחד עם זאת, שימי לב שלא ניתן להעסיקך במשמרות לילה ללא הסכמתך החל מחודש זה.
2. אם ההפחתה היא לכל עובד שמחסיר, ולא רק לך בגלל ההריון, נראה שאין עם זה פסול, היות ולא מדובר בהפלייה אסורה, אם כי מדובר בשאלה של פרשנות, בה מוסמך לקבוע בית הדין בלבד.
1. הרעת תנאים
09/08/2012 9:19
שלום רב,אני בשבוע 22 (חודש חמישי) עובדת כבר 5 שנים בחברת תקשורת במשמרות, ונורא קשה לי (העבודה במשמרות).
קיבלתי אישור מהרופא נשים למקום העבודה "המלצה להעסיק אותי במשמרות בוקר בלבד"- המנהל אמר כי זו רק המלצה והוא לא חייב ליישם אותם.
האם זה נכון?
בנוסף השכר שלי מורכב משכר לשעה+בונוס חודשי. במקום העבודה פוסלים עד 60% מהבונוס לנציגים שמחסירים/מאחרים גם אם יש אישור רפואי. עקב היותי בהריון אני נלאצת מידי חודש להוציא כבערך 3,4 ימי מחלה. האם מותר לפסול לי את הבונוס? זה משליך מאוד על המשכורת ומבחינתי זוהי הרעה בתנאים. אני טועה?
מאת: אורח/ת
2. תשובות
14/08/2012 15:11
שלום לך,1. נכון. רק אם הרופא יכתוב שלא ניתן (להבדיל מהמלצה) להעסיקך אלא במשמרות בוקר, אז יהיה לזה תוקף מחייב. יחד עם זאת, שימי לב שלא ניתן להעסיקך במשמרות לילה ללא הסכמתך החל מחודש זה.
2. אם ההפחתה היא לכל עובד שמחסיר, ולא רק לך בגלל ההריון, נראה שאין עם זה פסול, היות ולא מדובר בהפלייה אסורה, אם כי מדובר בשאלה של פרשנות, בה מוסמך לקבוע בית הדין בלבד.
מאת: עו"ד ליאת שטיין
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון