פיטורים בחופשת לידה

עו"ד ליאת שטיין
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד ממייסדי המשרד. דוקטור למשפטים, בעלת תואר שני במשפטים (מאסטר) מאוניברסיטת בר אילן ותואר ראשון במשפטים בהצטיינות (עו"ד משנת 2006). עו”ד ליאת שטיין מעניקה יעוץ משפטי ועוסקת בכל התחום האזרחי מסחרי, מ... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון

1. פיטורים בחופשת לידה
22/07/2010 0:51
אני כעת בחודש הראשון לחופשת הלידה לאחר שעבדתי כמורה בכל תקופת הריוני. סיימתי השנה שנת הוראה ראשונה אצל המעביד הנוכחי. אני מורה עם רשיון הוראה קבוע מזה כ-12 שנה.
בחודש ה-8 להריון המעביד הודיע על הפסקת עבדותי בתוקף בתחילת שנת הלימודים הקרובה.
התמת לא אישר את בקשת המעביד.

לפני מספר ימים המעביד הודיע לי בכתב שעבודתי תופסק 60 יום לאחר חזרתי למשרתי בתום חופשת הלידה.

עד כמה שידוע לי חל איסור להודיע על פיטורים בתקופת חופשת הלידה גם אם ההודעה נוקבת במועד שלאחר תום 60 הימים שלאחר חופשת הלידה. זו גם עמדת הנציבה הראשית עו"ד ציונה קינג- יאיר במסמך שכתבה לפני כשנה וגם מתפרש בפסק דין שניתן לאחרונה בארצי (פס"ד מורי).
ההודעה גם מהווה הפרה של חוק שיוויון הזדמנויות שמטרתו לתת לעובדת אפשרות לחזרה אמיתית לעבודתה הקודמת.
כמו כן ההודעה נמסרה ללא אישור התמת
וללא מתן זכות לשימוע
ובנוסף, על פי הוראות משרד החינוך אין להודיע למורה על פיטורים לאחר ה-31 במאי וכל שכן לא במהלך שנת הלימודים, (וטוב שכך כי הרי מורה אפשר וימצא עבודה רק בתחילת שנת לימודים ולא כמו במקצועות אחרים במהלך כל השנה), כך שהמעסיק שלי לא רשאי להודיע לי על פיטורי בעתיד לאחר 60 הימים מתום חופשת הלידה שיחולו בתקופת שנת הלימודים.
אודה על חוות דעתך.
מאת: אורח/ת
2. פיטורי מורה בהריון
26/07/2010 13:55
שלום לך,
אכן נראה כי ביצעת מחקר מעמיק בנושא, ואכן הדברים שאמרת מבוססים.
כעת נותר לך רק לפעול נגד פעולות בלתי חוקיות אלה.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד