פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0תינוקת שיצרה חלון ערות, מה עושים?
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5728
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07
03/06/2024 10:44

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי בת חצי שנה. עד לפני שבוע נהגה להתחיל את שנת הלילה שלה בשעה 12:00 בלילה, כאשר מהשעה 20:30 היתה ערה לחלוטין וכל דרך להשכיבה לישון לא צלח.
שבוע שעבר החלטנו להשאירה ערה שעתיים לאחר היקיצה (בערך ב-7 בבוקר) ע"מ להקדים את זמן ההשכבה.
מהשעה 16:00 השארתי אותה ערה עד ההשכבה, עם מנוחה של חצי שעה באמצע, מקלחת ב-19:30, נרדמה לאחר המקלחת בשעה 20:00 בערב והתעוררה ב-23:00, נתתי לה לאכול בתקווה שתשוב לישון, אך היא נשארה ערה במיטה עד השעה 2:00 בבוקר. בזמן הזה אני מניחה אותה במיטה, כאשר החדר דיי חשוך, ללא משחקים וגירויים. במיטה היא מקשקשת, משחקת עם עצמה במשך כמה שעות עד שממש עייפה ואז נרדמת.
מאז המצב התקבע-טקס אמבטיה, השכבה ב-20:00 בערב, יקיצה ב-23:30 ושוב ערה עד 2:00 בבוקר. נוצר חלון ערות שאני לא יודעת איך להתגבר עליו.
בבוקר אני מקפידה להחזיק אותה ערה שעתיים..זה לא קל, היא בוכה ורוצה לחזור לישון.
לא נותת לה לישון יותר מ-3 שעות במהלך היום.
איך להתגבר על החלון ערות? האם עליי להרדימה מאוחר יותר? מה לעשות? תודה רבה
נראה ששיגרת היום של ביתך היא כזו שנוצר אצלה דפוס של שינה מאד מאוחרת. אני לא ממליצה להרדים אותה מאוחר יותר מכיוון ששעות ההשכבה האופטימליות לתינוקות הן 18:30-20:00. עלייך להמשיך להתעקש על הרדמה בשעה סבירה בערב ובלילה כשהיא מתעוררת ונראית עירנית התעקש שתחזור לישון. עם הזמן השעון שלה יזוז והיא תלמד לישון בשעות הללו. כמובן שמבקביל חשוב לעבוד איתה על הירדמות עצמאית כדי שהיא תדע להחזיר את עצמה לישון בלי כל עזרה שלכם. את יכולה לאפשר לה לישון במהלך היום אבל השתדלי שהתנומה האחרונה לא תהיה מעבר לשעה ארבע.
בהצלחה,
שרון
שאלה נוספת, מה עליי לעשות לאחר היקיצה ב-7 בבוקר?
האם להפעילה או להניח לה לישון, בשעה זו היא רדומה וקשה להשאיר אותה ערה.
למשוך אותה זה בעייתי, מכיוון שהיא ככל הנראה מאד עייפה אחרי חלון העירות הארוך. הייתי ממליצה לאפשר לה לישון כדי שתוכל לתפקד טוב יותר במהלך היום ולתכנן את המשך היום כך שהיא תתעורר מהתנומה האחרונה סביב ארבע.
בהצלחה,
שרון
המצב מתחיל להסתדר, החלון עירות נסגר, אולם היא מתעוררת המון המון בלילה, לעיתים אפילו כל שעה, מתבכיינת וחוזרת לישון. כל 3 שעות מתעוררת ורוצה לאכול (מה שלא היה המון זמן, היא היתה ישנה 8-9 שעות רצוף לפני שהתחלתי להשכיבה מוקדם יותר)
אני נותת לה לאכול כי אני מקווה שלאט לאט הלילה יתייצב והיא תחזור לשינה עמוקה ורציפה.
היא נרדמת במיטה לבד, לעיתים עם עזרה קטנה ממני של ליטופים.
האם זה תוצאה של שינוי דפוס והמצב לאט לאט יתייצב? זה בסדר שהיא אוכלת כל-3-4 שעות בלילה? היא בת חצי שנה
מלא תודה
אני שמחה לשמוע שחלון העירות נסגר. כדי להפסיק את ההתעוררויות התכופות בלילה, חשוב לעבוד איתה על הירדמות עצמאית ובמקביל להתחיל לרווח את שעות הארוחה במהלך הלילה,כדי שהתלות באוכל תיפסק. כדי לעשות זאת רווחי בכל כמה ימים את שעת האוכל בעוד שעה וכשזה עובד טוב המשיכי לדחות שוב. זה בסדר שהיא אוכלת במהלך הלילה, אבל כדאי להתחיל לדחות את הארוחות ולהגיע למצב של לא יותר מהאכלה אחת.
בהצלחה,
שרון
הרבה תודה על הסבלנות והעצות הפרקטיות שאת נותת. נרשמתי לכמה פורומים בהם שאלתי את אותן השאלות, אולם רק את נתת תשובות עינייניות שבאמת סייעו לי.
אם בעתיד אני או אחת מחברותיי נצטרך ייעוץ אישי, יש לי כתובת.
תודה!
נרדמת לבד מלידה, לאחרונה גם בלי מוצץ.
עד גיל ארבעה וחצי חודשים ישנה רצף משגע וחצי בערב עד ארבע בבוקר.
מגיל ארבע וחצי/חמישה חודשים התחילה לפתוח חלונות ערות ממש ארוכים! ברמה של שעה-שעתיים בלילה ולפעמים גם פעמיים בלילה.
היא תינוקת סופר נינוחה, נרדמת לבד תוך כמה דקות לכל שינה (גם ביום וגם בלילה).
לא מבינה למה זה קורה, זה גם לא עובר. היא פשוט שוכבת רגועה במיטה ובסוף אחרי הרבה מאוד זמן חוזרת לישון בלי שום בכי ושם התערבות. אבל אותי זה מתסכל, כי אני לא מצליחה לישון ואני גם לא מבינה כבר אם יש פה משהו שהוא לא תקין וצריך לבדוק.
1. תינוקת שיצרה חלון ערות, מה עושים?
19/12/2010 14:39
שלום,ביתי בת חצי שנה. עד לפני שבוע נהגה להתחיל את שנת הלילה שלה בשעה 12:00 בלילה, כאשר מהשעה 20:30 היתה ערה לחלוטין וכל דרך להשכיבה לישון לא צלח.
שבוע שעבר החלטנו להשאירה ערה שעתיים לאחר היקיצה (בערך ב-7 בבוקר) ע"מ להקדים את זמן ההשכבה.
מהשעה 16:00 השארתי אותה ערה עד ההשכבה, עם מנוחה של חצי שעה באמצע, מקלחת ב-19:30, נרדמה לאחר המקלחת בשעה 20:00 בערב והתעוררה ב-23:00, נתתי לה לאכול בתקווה שתשוב לישון, אך היא נשארה ערה במיטה עד השעה 2:00 בבוקר. בזמן הזה אני מניחה אותה במיטה, כאשר החדר דיי חשוך, ללא משחקים וגירויים. במיטה היא מקשקשת, משחקת עם עצמה במשך כמה שעות עד שממש עייפה ואז נרדמת.
מאז המצב התקבע-טקס אמבטיה, השכבה ב-20:00 בערב, יקיצה ב-23:30 ושוב ערה עד 2:00 בבוקר. נוצר חלון ערות שאני לא יודעת איך להתגבר עליו.
בבוקר אני מקפידה להחזיק אותה ערה שעתיים..זה לא קל, היא בוכה ורוצה לחזור לישון.
לא נותת לה לישון יותר מ-3 שעות במהלך היום.
איך להתגבר על החלון ערות? האם עליי להרדימה מאוחר יותר? מה לעשות? תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. חלון עירות
21/12/2010 10:50
הי,נראה ששיגרת היום של ביתך היא כזו שנוצר אצלה דפוס של שינה מאד מאוחרת. אני לא ממליצה להרדים אותה מאוחר יותר מכיוון ששעות ההשכבה האופטימליות לתינוקות הן 18:30-20:00. עלייך להמשיך להתעקש על הרדמה בשעה סבירה בערב ובלילה כשהיא מתעוררת ונראית עירנית התעקש שתחזור לישון. עם הזמן השעון שלה יזוז והיא תלמד לישון בשעות הללו. כמובן שמבקביל חשוב לעבוד איתה על הירדמות עצמאית כדי שהיא תדע להחזיר את עצמה לישון בלי כל עזרה שלכם. את יכולה לאפשר לה לישון במהלך היום אבל השתדלי שהתנומה האחרונה לא תהיה מעבר לשעה ארבע.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

3. תודה על התגובה, שאלה נוספת
22/12/2010 10:52
תודה רבה שרון,שאלה נוספת, מה עליי לעשות לאחר היקיצה ב-7 בבוקר?
האם להפעילה או להניח לה לישון, בשעה זו היא רדומה וקשה להשאיר אותה ערה.
4. חלונות עירות
26/12/2010 22:33
הי,למשוך אותה זה בעייתי, מכיוון שהיא ככל הנראה מאד עייפה אחרי חלון העירות הארוך. הייתי ממליצה לאפשר לה לישון כדי שתוכל לתפקד טוב יותר במהלך היום ולתכנן את המשך היום כך שהיא תתעורר מהתנומה האחרונה סביב ארבע.
בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

5. התעוררויות רבות בלילה
28/12/2010 10:41
היי שרון,המצב מתחיל להסתדר, החלון עירות נסגר, אולם היא מתעוררת המון המון בלילה, לעיתים אפילו כל שעה, מתבכיינת וחוזרת לישון. כל 3 שעות מתעוררת ורוצה לאכול (מה שלא היה המון זמן, היא היתה ישנה 8-9 שעות רצוף לפני שהתחלתי להשכיבה מוקדם יותר)
אני נותת לה לאכול כי אני מקווה שלאט לאט הלילה יתייצב והיא תחזור לשינה עמוקה ורציפה.
היא נרדמת במיטה לבד, לעיתים עם עזרה קטנה ממני של ליטופים.
האם זה תוצאה של שינוי דפוס והמצב לאט לאט יתייצב? זה בסדר שהיא אוכלת כל-3-4 שעות בלילה? היא בת חצי שנה
מלא תודה
6. התעוררויות בלילה
03/01/2011 15:23
הי,אני שמחה לשמוע שחלון העירות נסגר. כדי להפסיק את ההתעוררויות התכופות בלילה, חשוב לעבוד איתה על הירדמות עצמאית ובמקביל להתחיל לרווח את שעות הארוחה במהלך הלילה,כדי שהתלות באוכל תיפסק. כדי לעשות זאת רווחי בכל כמה ימים את שעת האוכל בעוד שעה וכשזה עובד טוב המשיכי לדחות שוב. זה בסדר שהיא אוכלת במהלך הלילה, אבל כדאי להתחיל לדחות את הארוחות ולהגיע למצב של לא יותר מהאכלה אחת.
בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

7. מלא תודה!!!
04/01/2011 20:43
היי שרון,הרבה תודה על הסבלנות והעצות הפרקטיות שאת נותת. נרשמתי לכמה פורומים בהם שאלתי את אותן השאלות, אולם רק את נתת תשובות עינייניות שבאמת סייעו לי.
אם בעתיד אני או אחת מחברותיי נצטרך ייעוץ אישי, יש לי כתובת.
תודה!
8. בכיף, אני שמחה לעזור :) (ל"ת)
05/01/2011 8:32
בברכה,
שרון זנג'ירי
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

9. חלונות ערות בלילה
26/02/2025 2:12
תינוקת בת חמישה וחצי חודשים.נרדמת לבד מלידה, לאחרונה גם בלי מוצץ.
עד גיל ארבעה וחצי חודשים ישנה רצף משגע וחצי בערב עד ארבע בבוקר.
מגיל ארבע וחצי/חמישה חודשים התחילה לפתוח חלונות ערות ממש ארוכים! ברמה של שעה-שעתיים בלילה ולפעמים גם פעמיים בלילה.
היא תינוקת סופר נינוחה, נרדמת לבד תוך כמה דקות לכל שינה (גם ביום וגם בלילה).
לא מבינה למה זה קורה, זה גם לא עובר. היא פשוט שוכבת רגועה במיטה ובסוף אחרי הרבה מאוד זמן חוזרת לישון בלי שום בכי ושם התערבות. אבל אותי זה מתסכל, כי אני לא מצליחה לישון ואני גם לא מבינה כבר אם יש פה משהו שהוא לא תקין וצריך לבדוק.
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות