הריון ועבודה חדשה

עו"ד ליאת שטיין
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד ממייסדי המשרד. דוקטור למשפטים, בעלת תואר שני במשפטים (מאסטר) מאוניברסיטת בר אילן ותואר ראשון במשפטים בהצטיינות (עו"ד משנת 2006). עו”ד ליאת שטיין מעניקה יעוץ משפטי ועוסקת בכל התחום האזרחי מסחרי, מ... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון

1. הריון ועבודה חדשה
08/11/2010 14:51
הייתי לפני כחודש וחצי בראיון עבודה, והתקבלתי. הוסבר לי כי תהליך הקליטה הוא ארוך מכיוון שעל החברה למצוא חברת מיקור חוץ שאליה אשתייך ודרכה אעבוד במקום שאליו התקבלתי. כבר עברו חודשיים ועוד לא התחלתי לעבוד - זה כנראה יקח עוד כמספר שבועות עד חודש.
במהלך התקופה הזאת נכנסתי להריון לא מתוכנן שהפתיע אותי מאוד, והרגשתי לא בנוח כלפי המעסיק שהחליט לקבל אותי לעבודה - זו שעוד לא התחלתי. מיד עם הגילוי הרמתי לו טלפון ויידעתי אותו לגבי ההריון, הוא הבין את מצבי ואמר כי יסכים להעסיק אותי למרות ההריון.
בנתיים כבר יצרו איתי קשר מחברת מיקור החוץ - ואותם לא יידעתי וזוהי שאלתי - האם ליידע אותם מראש עוד לפני שהתחלתי לעבוד, עוד לפני שחתמתי על חוזה, או רק אחרי שאתחיל ואגיע לחודש חמישי?
אמנם חברת מיקור חוץ זו היא בעצם המעסיק שלי - מי שישלם את המשכורת - אבל היא רק הגורם המתווך, מי שבאמת קובע אם העובד מתאים למשרה הוא הבוס שראיין אותי ואותו יידעתי.
לספר להם (לחב' מיקור חוץ) זה אומר להיות כנה וגלוייה מהתחלה, קשה לי להאמין שהם יכולים לבטל את העסקתי, כי אין להם מועמד אחר במקומי, השאלה אם לעמוד בפני חוסר הנעימות כבר עכשיו או לדחות אותו? כך או כך זה לא נעים, אבל מה יותר נכון ואתי לעשות?
מאת: אורח/ת
2. יידוע מעסיק חדש על הריון
08/11/2010 15:02
שלום לך,
אוכל להשיב בפן המשפטי -
חלה עלייך חובה ליידע על ההריון רק החל מחודש חמישי להריון.

השאלה אינה משפטית, אלא מה נכון יותר עבורך - ברור שהדבר צריך להיות על פי תחושת הבטן שלך ומה נח לך יותר, אולם, לאור העובדה כי המעסיק בפועל יודע ולא מתנגד, למה להערים קשיים מיותרים?

בנוסף אציין כי אומנם עם קבלתך לעבודה חדשה, אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים וזאת עד שימלאו לך שישה חודשי עבודה, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
תמונה מצורפת
יידוע מעסיק חדש על הריון
אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
3. סיום העסקה בזמן הריון
10/11/2010 16:45
שלום
אני עובדת בחברה כעובדת זמנית, ע"פ החוזה 3 חודשים ובמידת הצורך אוכל לעבוד עוד חודש-חודשיים (אני מחליפה מישהי בחופשת לידה).
לאחר קבלתי לעבודה גיליתי שאני בהריון והודעתי לממונים שלי.

רציתי לדעת אם יכולים לסיים את החוזה שלי במועד שנקבע כשאני עוד בהריון? יש איזשהי הגנה שחלה עליי בזכות ההריון?
מאת: אורח/ת
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד