פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3מספר שאלות - חופשת לידה!
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום זכויות נשים בהריון
01/08/2024 11:27
14/06/2024 23:08
30/05/2024 11:45
11/04/2024 18:10
13/11/2023 18:02

מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון
1.אם אני עובדת ממרץ במקום העבודה. כמה ימי מחלה מגיעים לי?? (זו עבודה במשמרות)
2. והאם המעביד חייב לשלם לי על ימי מחלה?
3. אם אני לוקחת את ימי המחלה לפני סוף ההריון לקראת שבוע 40 זה יורד לי מהחופשת לידה??
4. אם אני עובדת ממרץ וצריכה ללדת לקראת סוף ינואר ויש לי שלושה חודשים חופשת לידה זו עדיין תקופה שנצברת לי מבחינת ותק? ובמידה ואני מחליטה להתפטר לפני תום החופשת לידה אני זכאית לפיצויים?
מקווה שלא מטרידה במיליון שאלות.
תודה רבה
עובד צובר יום וחצי מחלה לכל חודש עבודה בפועל, כאשר על ימי מחלה מחוייב המעסיק לשלם במקרה של מחלה בהתאם ליתרה הצבורה.
ימי מחלה לא קשורים ולא על חשבון חופשת הלידה.
תקופת חופשת הלידה מצטרפת לותק, ובאופן זה ככל הנראה תמלא לך שנה.
לא כדאי להתפטר לפני חופשת הלידה.
תודה רבה
חוקי זה בוודאי.
ראי תשובתי הקודמת - תקופת חופשת הלידה מצטרפת לותק, ובאופן זה ככל הנראה תמלא לך שנה.
אני עובדת במקום עבודתי כבר יותר מ4 שנים ונמצאת בתחילת הריון.
לפי הבנתי ובבקשה תקני אותי אם אני טועה, מגיע לי לקבל חצי שנה חופשת לידה מתוכה 3 חודשים בתשלום. בנוסף אני יכולה להאריך את החופשה ללא תשלום עד לשנה.
אם זה נכון, יש לי כמה שאלות:
1.מתי עלי להחליט על אורך החופשה, מתי להודיע למעסיק? האם עלי לבקש את החצי שנה מראש או שזה מגיע אוטומטית? האם אני יכולה לצאת לחצי שנה ותוך כדי להחליט אם להמשיך או לא?
זה הריון ראשון, לכן כל השאלות :-)
תודה,
מיכל
1. מספר שאלות - חופשת לידה!
20/11/2010 17:53
רציתי לדעת מספר דברים:1.אם אני עובדת ממרץ במקום העבודה. כמה ימי מחלה מגיעים לי?? (זו עבודה במשמרות)
2. והאם המעביד חייב לשלם לי על ימי מחלה?
3. אם אני לוקחת את ימי המחלה לפני סוף ההריון לקראת שבוע 40 זה יורד לי מהחופשת לידה??
4. אם אני עובדת ממרץ וצריכה ללדת לקראת סוף ינואר ויש לי שלושה חודשים חופשת לידה זו עדיין תקופה שנצברת לי מבחינת ותק? ובמידה ואני מחליטה להתפטר לפני תום החופשת לידה אני זכאית לפיצויים?
מקווה שלא מטרידה במיליון שאלות.
תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. ימי מחלה וחופשת לידה
20/11/2010 23:50
שלום לך,עובד צובר יום וחצי מחלה לכל חודש עבודה בפועל, כאשר על ימי מחלה מחוייב המעסיק לשלם במקרה של מחלה בהתאם ליתרה הצבורה.
ימי מחלה לא קשורים ולא על חשבון חופשת הלידה.
תקופת חופשת הלידה מצטרפת לותק, ובאופן זה ככל הנראה תמלא לך שנה.
לא כדאי להתפטר לפני חופשת הלידה.
מאת: עו"ד ליאת שטיין
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
03-6551010
3. המשך..
21/11/2010 21:05
השאלה שלי הייתה במידה ואני מחליטה להתפטר במהלך החופשת לידה כאשר אהיה שנה בעבודה. זה עדיין חוקי? התחלתי לעבוד במרץ ואני אמורה ללדת בסוף ינואר..תודה רבה
4. חופשת לידה
22/11/2010 22:58
הי,חוקי זה בוודאי.
ראי תשובתי הקודמת - תקופת חופשת הלידה מצטרפת לותק, ובאופן זה ככל הנראה תמלא לך שנה.
מאת: עו"ד ליאת שטיין
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
03-6551010
בברכה,
03-6551010
5. חופשת לידה
12/09/2011 8:59
שלום ליאת,אני עובדת במקום עבודתי כבר יותר מ4 שנים ונמצאת בתחילת הריון.
לפי הבנתי ובבקשה תקני אותי אם אני טועה, מגיע לי לקבל חצי שנה חופשת לידה מתוכה 3 חודשים בתשלום. בנוסף אני יכולה להאריך את החופשה ללא תשלום עד לשנה.
אם זה נכון, יש לי כמה שאלות:
1.מתי עלי להחליט על אורך החופשה, מתי להודיע למעסיק? האם עלי לבקש את החצי שנה מראש או שזה מגיע אוטומטית? האם אני יכולה לצאת לחצי שנה ותוך כדי להחליט אם להמשיך או לא?
זה הריון ראשון, לכן כל השאלות :-)
תודה,
מיכל
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון