שמירת הריון או אישורי מחלה

עו"ד ליאת שטיין
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד ממייסדי המשרד. דוקטור למשפטים, בעלת תואר שני במשפטים (מאסטר) מאוניברסיטת בר אילן ותואר ראשון במשפטים בהצטיינות (עו"ד משנת 2006). עו”ד ליאת שטיין מעניקה יעוץ משפטי ועוסקת בכל התחום האזרחי מסחרי, מ... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון

1. שמירת הריון או אישורי מחלה
02/01/2011 8:53
שלום,
בת 35 הריון תאומים, בשבוע 28+4
עקב התקצרות של צוואר הרחם יש חשש שהרופא ימליץ על שמירת הריון.
אני מאוד חוששת מזה כי יש לי המון מה לעשות בעבודה לפני שאני יוצאת לחופשה, וגם לעשות חפיפה.
האם ניתן לבקש מהרופא שיתן לי מידי פעם אישורי מחלה (ולנצל את הימי מחלה שיש לי) כך שאמשיך לעבוד מידי פעם כדי לסיים את מה שצריכה.
האם יש אפשרות כזו? יש הגבלה? האם במקרה כזה צריכה לדווח לביטוח לאומי?
מה הם החסרונות באופציה זו ? במקרה כזה אני מבוטחת עדיין דרך מקום העבודה? האם אני צריכה להתייעץ עם מקום העבודה על זה?(אולי לא ירצו לקחת סיכון..)

שאלה נוספת - אם אני יוצאת לשמירת הריון ויולדת לפני הזמן שלי(כך שהשמירה תצא פחות מ30 יום ) לא אקבל כסף מביטוח לאומי למרות שילדתי לפני הזמן?
אודה לךמאוד אם תוכלי לתת לי קצת מידע בנושא..
נטע
מאת: אורח/ת
2. שמירת הריון או ניצול ימי מחלה
02/01/2011 9:21
שלום לך,
ראשית, מבחינת בריאותית של שלום עוברייך, אני ממליצה לך לא לזלזל בהמלצת הרופא (כאם לתאומים בעצמי...).
מכל מקום, הבחירה בין ימי מחלה או שמירת הריון היא שלך, ואם לא תהיי בשמירת הריון, הרי שאין מה לדווח לביטוח הלאומי.
תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים, כך שאם תלדי לפני, לא תהיי זכאית לשמירה, וזה ייחשב לימי מחלה.
מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.
תמונה מצורפת
שמירת הריון או ניצול ימי מחלה
אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
3. תודה על התשובה
02/01/2011 14:58
לחדד הבנתי..
אה נחמד שגם את אם לתאומים את בטח מבינה אותי :)
לחדד הבנתי..
1. אם עכשיו הרופא ממליץ לי על שמירה ואני יוצאת לשמירה ..מתי אני אמורה להעביר טפסים לביטוח לאומי? מתי מקבלים מהביטוח תשובה? יכול להיות שהוא לא יאשר?הם לא סומכים על ההמלצה של הגניקולוג?
2. אם אלד לפני 30 יום, רק אז אבקש מהגניקולוג שיתן לי ימי מחלה רטרו' ואגיש לעבודה? במקום העבודה יהיו חייבים להכיר לי בזה למרות שזה 30 יום רטרו?
תודה מראש
נטע
מאת: אורח/ת
4. המשך תשובה
02/01/2011 19:02
נטע שלום,
בשמחה :-)

1. את התביעה ניתן להגיש בחלוף 30 הימים, המהווים את התנאי הראשוני.
רופא מטעם המוסד לביטוח לאומי מוודא כי אכן מדובר בשמירה מוצדקת - לרוב בהריון תאומים והתקצרות צוואר הרחם אין בעיה.
2. אם תלדי לפני, הרי שאישור שמירת ההריון יספיק גם לצורך מימוש ימי המחלה, ויהיו חייבים להכיר בכך, גם רטרו.
תמונה מצורפת
המשך תשובה
אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד