פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3שמירת הריון וימי מחלה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום זכויות נשים בהריון
01/08/2024 11:27
14/06/2024 23:08
30/05/2024 11:45
11/04/2024 18:10
13/11/2023 18:02

מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון
אני נמצאת בשמירת הריון מאז השבוע השני של יולי, עקב צירים מוקדמים והחרפת המחלה הכרונית ממנה אני סובלת עקב ההריון, ומטבע הדברים מאחר וזה לא היה ברור מלכתחילה שזו הולכת להיות שמירת הריון ממושכת הגשתי למעביד שלי אישור מחלה, וקיבלתי את משכורת יולי במלואה כולל כוננות ואחזקת טלפון להם הייתי זכאית עד אז, למרות שעקב מצבי הפסקתי להיות כוננית או להשתמש בטלפון לצרכי עבודה.
השבוע, משעבר יותר מחודש מאז שאני בבית, וברור שהמצב לא עומד להשתפר בעתיד הקרוב, הרופאה שלי המליצה שאני אגיש בקשה לביטוח לאומי לקבלת גמלה של שמירת הריון, ומילאה עבורי את הטופב הדרוש. כאשר בדקתי את הנושא באתר של הביטוח הלאומי, נכתב שם שלא ניתן לקבל את הגמלה עבור ימים שכבר שולמו על ידי המעביד כימי מחלה.
מטבע הדברים, כמובן שאני מעדיפה לקבל גמלה ולא "לבזבז" את ימי המחלה שעוד נותרו לי (למרות שהצלחתי לצבור הרבה), כי מן הסתם אני אזדקק להם עוד בעתיד גם עבור מחלות ילדים וגם מאחר ואני עצמי חולה במחלה כרונית שמאלצת אותי מדי פעם להישאר בבית, מחלה שנוטה להחריף בעקבות לידות.
לפיכך שאלותי הן:
1. האם ניתן לקבל גמלת שמירת הריון גם כאשר יש לי עדין צבירה של ימי מחלה?
2. האם עלי להימנע מלהגיש למעביד ימי מחלה על מנת שאני אוכל להיות זכאית לגמלת ההריון?
3. האם יש ביכולתי לקבל את הגמלה רטרואקטיבית, גם עבור הימים שכבר קיבלתי ימי מחלה? מנהל החשבונות של העמותה בה אני עובדת אמר שלמיטב ידיעתו אני יכולה להחזיר את התשלום שקיבלתי עבור ימי המחלה שכבר ניצלתי, ולצבור אותם מחדש. ואם כן - כיצד מבצעים זאת?
תודה!
1. כן - הבחירה היא בידיך האם לממש ימי מחלה או לתבוע שמירת הריון.
2. עדיף.
3. אני מסכימה עם דברי מנהל החשבונות, והביצוע של זה טכנית - נעשה על ידו.
אני נעזרת בשאלה שנשאלה כאן.
אני נמצאת בשבוע 34 להריוני. מזה כשבוע בבית עקב צירים מוקדמים וסכרת הריון.
הרופא שלי נתן לי 22 ימי מחלה, כלומר אנצל אותם עד כניסה לשבוע 36.
משמע בחודש האחרון להריוני (בהנחה ולא אלד בשבוע 36) טרם יודעת כיצד לנהוג בו.
חשוב להדגיש כי בזמן שהותי בבית אני עובדת מהבית- מיילים, טלפונים, זמינות מלאה.
מה היית מציעה?
2 שאלות:
1. למיטב הבנתי יש תקרה לסכום שמקבלים מביטוח לאומי בשמירת הריון. אם שכרי גבוה יותר מהשכר הממוצע במשק משמע עדיף לי לפדות ימי מחלה עד כמה שניתן?
2. במידה ואני עובדת מהבית בזמן ימי המחלה שניתנו לי האם אני רשאית לדרוש מהמעסיק שלי תשלום שכר בגין ימים אלה?
אני חוששת להפסיד את שכרי בזמן הזה וגם לפגוע בדמי הלידה .
תודה רבה על הסיוע.
1. שמירת הריון וימי מחלה
24/08/2011 21:27
שלום רב, אני נמצאת בשמירת הריון מאז השבוע השני של יולי, עקב צירים מוקדמים והחרפת המחלה הכרונית ממנה אני סובלת עקב ההריון, ומטבע הדברים מאחר וזה לא היה ברור מלכתחילה שזו הולכת להיות שמירת הריון ממושכת הגשתי למעביד שלי אישור מחלה, וקיבלתי את משכורת יולי במלואה כולל כוננות ואחזקת טלפון להם הייתי זכאית עד אז, למרות שעקב מצבי הפסקתי להיות כוננית או להשתמש בטלפון לצרכי עבודה.
השבוע, משעבר יותר מחודש מאז שאני בבית, וברור שהמצב לא עומד להשתפר בעתיד הקרוב, הרופאה שלי המליצה שאני אגיש בקשה לביטוח לאומי לקבלת גמלה של שמירת הריון, ומילאה עבורי את הטופב הדרוש. כאשר בדקתי את הנושא באתר של הביטוח הלאומי, נכתב שם שלא ניתן לקבל את הגמלה עבור ימים שכבר שולמו על ידי המעביד כימי מחלה.
מטבע הדברים, כמובן שאני מעדיפה לקבל גמלה ולא "לבזבז" את ימי המחלה שעוד נותרו לי (למרות שהצלחתי לצבור הרבה), כי מן הסתם אני אזדקק להם עוד בעתיד גם עבור מחלות ילדים וגם מאחר ואני עצמי חולה במחלה כרונית שמאלצת אותי מדי פעם להישאר בבית, מחלה שנוטה להחריף בעקבות לידות.
לפיכך שאלותי הן:
1. האם ניתן לקבל גמלת שמירת הריון גם כאשר יש לי עדין צבירה של ימי מחלה?
2. האם עלי להימנע מלהגיש למעביד ימי מחלה על מנת שאני אוכל להיות זכאית לגמלת ההריון?
3. האם יש ביכולתי לקבל את הגמלה רטרואקטיבית, גם עבור הימים שכבר קיבלתי ימי מחלה? מנהל החשבונות של העמותה בה אני עובדת אמר שלמיטב ידיעתו אני יכולה להחזיר את התשלום שקיבלתי עבור ימי המחלה שכבר ניצלתי, ולצבור אותם מחדש. ואם כן - כיצד מבצעים זאת?
תודה!
מאת: אורח/ת
2. שמירת הריון או ימי מחלה
04/09/2011 13:15
שלום לך, 1. כן - הבחירה היא בידיך האם לממש ימי מחלה או לתבוע שמירת הריון.
2. עדיף.
3. אני מסכימה עם דברי מנהל החשבונות, והביצוע של זה טכנית - נעשה על ידו.
מאת: עו"ד ליאת שטיין
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
3. ימי מחלה שבוע 34
11/09/2011 18:42
שלום ליאת,אני נעזרת בשאלה שנשאלה כאן.
אני נמצאת בשבוע 34 להריוני. מזה כשבוע בבית עקב צירים מוקדמים וסכרת הריון.
הרופא שלי נתן לי 22 ימי מחלה, כלומר אנצל אותם עד כניסה לשבוע 36.
משמע בחודש האחרון להריוני (בהנחה ולא אלד בשבוע 36) טרם יודעת כיצד לנהוג בו.
חשוב להדגיש כי בזמן שהותי בבית אני עובדת מהבית- מיילים, טלפונים, זמינות מלאה.
מה היית מציעה?
2 שאלות:
1. למיטב הבנתי יש תקרה לסכום שמקבלים מביטוח לאומי בשמירת הריון. אם שכרי גבוה יותר מהשכר הממוצע במשק משמע עדיף לי לפדות ימי מחלה עד כמה שניתן?
2. במידה ואני עובדת מהבית בזמן ימי המחלה שניתנו לי האם אני רשאית לדרוש מהמעסיק שלי תשלום שכר בגין ימים אלה?
אני חוששת להפסיד את שכרי בזמן הזה וגם לפגוע בדמי הלידה .
תודה רבה על הסיוע.
מאת: אורח/ת
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון