פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה והודעה על פיטורים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום זכויות נשים בהריון
01/08/2024 11:27
14/06/2024 23:08
30/05/2024 11:45
11/04/2024 18:10
13/11/2023 18:02

מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון
האם במידה ואחזור לעובדה אוכל להתפטר ועדיין להחשב כמפוטרת? אם כן עד מתי?
בנוסף, ע"פ החוזה עם מקופם עבדותי אני מחוייבת להודיע על הצתפטרות ולהשאר 3 חודשים במקום העבודה. האם ניתן להודיע במהלך חופשת הלידה ואז שלושת החודשים אליהם אני מחוייבת יהיו חלק מחופשת הלידה? או שאני חייבת לחזור לעבודה ורק אז להתחיל את שלושת החודשים אליהם אני מחוייבת? אודה לתשובתכם.
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק את ההודעה המוקדמת הקבועה בהסכם כפי שציינת.
אין משמעות לעובדה האם שבת למקום העבודה או לא, מה שחשוב הוא שלא יחלוף המועד על פי חוק להתפטרות.
באפשרותך לחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת עם חופשת הלידה, עלייך פשוט להודיע על כך מבעוד מועד.
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
1. חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה והודעה על פיטורים
02/10/2011 21:41
שלום רב, אני בחופשת לידה מזה ארבעה חודשים. הודעתי שאחזור כשבני יהיה בן חצי שנה אך אני מתלבטת האם להתפטר.האם במידה ואחזור לעובדה אוכל להתפטר ועדיין להחשב כמפוטרת? אם כן עד מתי?
בנוסף, ע"פ החוזה עם מקופם עבדותי אני מחוייבת להודיע על הצתפטרות ולהשאר 3 חודשים במקום העבודה. האם ניתן להודיע במהלך חופשת הלידה ואז שלושת החודשים אליהם אני מחוייבת יהיו חלק מחופשת הלידה? או שאני חייבת לחזור לעבודה ורק אז להתחיל את שלושת החודשים אליהם אני מחוייבת? אודה לתשובתכם.
מאת: אורח/ת
2. התפטרות לאחר לידה לצורך טיפול בילד
03/10/2011 10:11
שלום לך, ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק את ההודעה המוקדמת הקבועה בהסכם כפי שציינת.
אין משמעות לעובדה האם שבת למקום העבודה או לא, מה שחשוב הוא שלא יחלוף המועד על פי חוק להתפטרות.
באפשרותך לחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת עם חופשת הלידה, עלייך פשוט להודיע על כך מבעוד מועד.
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
מאת: עו"ד ליאת שטיין
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון