פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3מוגדרת כעובדת זמנית ונכנסתי להריון
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום זכויות נשים בהריון
01/08/2024 11:27
14/06/2024 23:08
30/05/2024 11:45
11/04/2024 18:10
13/11/2023 18:02

מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון
התחלתי לעבוד לפני 4 וחצי חודשים בחברה חדשה כמחליפה זמנית של אחת המנהלות..
בחוזה שלי לא מצויין עד מתי אני יעבוד אבל הבחורה שאני מחליפה אותה צריכה לחזור מחופשת לידה עוד 4-5 חודשים..
בינתים גיליתי שאני בהריון (ממש בשבועות הראשונים)
מה בדיוק מגיע לי מבחינת תנאים? האם אחרי שהיא תחזור יכולים לפטר אותי (אני יהיה בחודש חמישי או שישי)
תודה מראש על התשובה
כעובדת זמנית (להבדיל מעובדת לתקופה קצובה), חלה עלייך אותה הגנה החלה על עובדת מן המניין.
יחד עם זאת, היות וטרם מלאו לך שישה חודשים, לא חלה עלייך הגנת חוק עבודת נשים, אלא רק לאחר שמילאו לך שישה חודשי עבודה במקום.
לכן, הדבר הנכון מבחינתך יהיה, ככל הנראה, ליידע על ההריון רק לאחר שימלאו לך שישה חודשים, בתנאי שלא תעברי את החודש החמישי להריון עד אז, ורצוי לעשות זאת בכתב, על מנת שיהיה תעוד.
בסיטואציה כזו תהיי מוגנת.
1. מוגדרת כעובדת זמנית ונכנסתי להריון
05/01/2012 20:09
שלום רב,התחלתי לעבוד לפני 4 וחצי חודשים בחברה חדשה כמחליפה זמנית של אחת המנהלות..
בחוזה שלי לא מצויין עד מתי אני יעבוד אבל הבחורה שאני מחליפה אותה צריכה לחזור מחופשת לידה עוד 4-5 חודשים..
בינתים גיליתי שאני בהריון (ממש בשבועות הראשונים)
מה בדיוק מגיע לי מבחינת תנאים? האם אחרי שהיא תחזור יכולים לפטר אותי (אני יהיה בחודש חמישי או שישי)
תודה מראש על התשובה
מאת: אורח/ת
2. כניסה להיריון לפני שמלאו שישה חודשי עבודה - עובדת זמנית
12/01/2012 10:51
שלום לך,כעובדת זמנית (להבדיל מעובדת לתקופה קצובה), חלה עלייך אותה הגנה החלה על עובדת מן המניין.
יחד עם זאת, היות וטרם מלאו לך שישה חודשים, לא חלה עלייך הגנת חוק עבודת נשים, אלא רק לאחר שמילאו לך שישה חודשי עבודה במקום.
לכן, הדבר הנכון מבחינתך יהיה, ככל הנראה, ליידע על ההריון רק לאחר שימלאו לך שישה חודשים, בתנאי שלא תעברי את החודש החמישי להריון עד אז, ורצוי לעשות זאת בכתב, על מנת שיהיה תעוד.
בסיטואציה כזו תהיי מוגנת.
מאת: עו"ד ליאת שטיין
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון