פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3ימי מחלה לפני חופשת לידה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום זכויות נשים בהריון
01/08/2024 11:27
14/06/2024 23:08
30/05/2024 11:45
11/04/2024 18:10
13/11/2023 18:02

מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון
מחר אני נכנסת לשבוע 38 בעזרת השם, והפסקתי ללכת לעבודה מ 2.1 (לפני 10 ימים). הסיבה היא שאנני יכולה לשבת 8 שעות עבודה בצקות וכו. הרופא נשים נתן לי תחילה 7 ימי מחלה ולאחר מכן העריך לי לעוד 7 ימים וב 15.1 יהיו לי 14 ימים בבית.
שלחתי את הימי מחלה לעבודתי כדי שידווחו לי את הימים והתקשרה אליי ממשאבי אנוש ואמרה לי כי כדאי לי להוציא שמירת הריון אם אין בכוונתי לחזור לעבודה עד הלידה מכיוון שהימים ילקחו לי מהחופשת לידה.. האם הדבר נכון?? ואם כן מה ניתן לעשות?
אני לא מעוניינת להוציא שמירת הריון ויש לי הרבה ימי מחלה שמגיעים לי ואינם מנוצלים... אשמח ליעוץ ותשובה בנושא.
תודה.
הבחירה אם לנצל ימי מחלה או לפנות לקבלת שמירת הריון היא שלך - והמעסיק לא יכול לחייב אותך לפעול לפי האינטרס שלו.
הימים הללו לא יילקחו מחופשת הלידה, ואינם קשורים אליה, אלא אם את תחליטי מרצונך לצאת לחופשת לידה מוקדמת.
האם למעשה אישור רופא מהווה אישור מתאים לימי מחלה שלא ניתן לנכות אותם מחופשת הלידה.
האם תוכלי להפנות אותי לחוק הספציפי לפיו לא ימי המחלה הסמוכים ללידה, לא יילקחו מחופשת הלידה ?
1. ימי מחלה לפני חופשת לידה
11/01/2012 11:18
שלום,מחר אני נכנסת לשבוע 38 בעזרת השם, והפסקתי ללכת לעבודה מ 2.1 (לפני 10 ימים). הסיבה היא שאנני יכולה לשבת 8 שעות עבודה בצקות וכו. הרופא נשים נתן לי תחילה 7 ימי מחלה ולאחר מכן העריך לי לעוד 7 ימים וב 15.1 יהיו לי 14 ימים בבית.
שלחתי את הימי מחלה לעבודתי כדי שידווחו לי את הימים והתקשרה אליי ממשאבי אנוש ואמרה לי כי כדאי לי להוציא שמירת הריון אם אין בכוונתי לחזור לעבודה עד הלידה מכיוון שהימים ילקחו לי מהחופשת לידה.. האם הדבר נכון?? ואם כן מה ניתן לעשות?
אני לא מעוניינת להוציא שמירת הריון ויש לי הרבה ימי מחלה שמגיעים לי ואינם מנוצלים... אשמח ליעוץ ותשובה בנושא.
תודה.
מאת: lihi
2. ימי מחלה בהריון
12/01/2012 10:59
שלום לך,הבחירה אם לנצל ימי מחלה או לפנות לקבלת שמירת הריון היא שלך - והמעסיק לא יכול לחייב אותך לפעול לפי האינטרס שלו.
הימים הללו לא יילקחו מחופשת הלידה, ואינם קשורים אליה, אלא אם את תחליטי מרצונך לצאת לחופשת לידה מוקדמת.
מאת: עו"ד ליאת שטיין
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
3. ימי מחלה לפני חופשת לידה
03/06/2013 13:22
עוה"ד שטיין שלום רב, האם למעשה אישור רופא מהווה אישור מתאים לימי מחלה שלא ניתן לנכות אותם מחופשת הלידה.
האם תוכלי להפנות אותי לחוק הספציפי לפיו לא ימי המחלה הסמוכים ללידה, לא יילקחו מחופשת הלידה ?
מאת: אורח/ת
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון