עובדת כוח אדם

עו"ד ליאת שטיין
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד ממייסדי המשרד. דוקטור למשפטים, בעלת תואר שני במשפטים (מאסטר) מאוניברסיטת בר אילן ותואר ראשון במשפטים בהצטיינות (עו"ד משנת 2006). עו”ד ליאת שטיין מעניקה יעוץ משפטי ועוסקת בכל התחום האזרחי מסחרי, מ... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון

1. עובדת כוח אדם
08/02/2010 18:40
שלום עו"ד ליאת

אני עובדת במשרה זמנית דרך חברת כוח אדם והחוזה שלי הוא ל 7 חודשים. נכנסתי להריון ואשמח להבין מה זה אומר מבחינת המשך העסקה, האם הם חייבים להמשיך להעסיק אותי למרות החוזה הזמני (אלא אם כן הם מקבלים אישור ממשרד התמ"ת)? כמו כן, שמעתי שעל פי חוק חברות כוח אדם אסורה העסקה שלי מעל 9 חודשים אלא על החברה בה אני עובדת לקלוט אותי... אני קצת מבולבלת משני החוקים האלה ואשמח לעצתך..

תודה
מאת: אורח/ת
2. עובדת זמנית כח אדם בהריון
09/02/2010 9:03
שלום לך,
חשוב להבין כי שני חוקים אלה כלל לא סותרים זה את זה, אלא דרים בכפיפה אחת, ושניהם מיטיבים עימך.
ראשית – על אף שמדובר בהסכם לתקופה קצובה, הרי שביום בו ימלאו לך שישה חודשים, חל עלייך חוק עבודת נשים האוסר לפטר אותך בהיותך בהריון (כאשר סיום הסכם לתקופה קצובה מהווה אף הוא מעשה פיטורים(
חובה על המעסיק טרם הפיטורים לפנות למשרד התמ"ת אם הוא מעוניין לפטר אותך בנסיבות אלה, אחרת הוא חשוף לתביעה גדולה ממך בגין מלוא תקופת הריונך ולאחר מכן.
מומלץ מאוד לפנות לייעוץ אישי בעניין זה, על מנת לא לאבד מהזכויות הרבות המוקנות לך.

לעניין הקליטה במקום – עקרונית רשאי המעסיק לפנות ולקבל הארכה לתקופה כולל של 15 חודשים במקום 9, אולם אין זה גורע מזכויותייך לעניין ההריון.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
3. תודה רבה, אשמח להיות בקשר על פי תגובת המעסיק בשבועות הקרובים.. (ל"ת)
09/02/2010 15:17
4. מי לצורך עיניין זה נחשב המעסיק שלי?
31/05/2010 12:36
המפעל בו אני עובדת או חברת כח האדם?
כי הרי שקיום יחסי עובד מעביד יש ביני לבין חברת כח אדם ולא המפעל בו אני עובדת...
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד