חישוב דמי לידה ושמירת הריון לעצמאית

עו"ד ליאת שטיין
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד ממייסדי המשרד. דוקטור למשפטים, בעלת תואר שני במשפטים (מאסטר) מאוניברסיטת בר אילן ותואר ראשון במשפטים בהצטיינות (עו"ד משנת 2006). עו”ד ליאת שטיין מעניקה יעוץ משפטי ועוסקת בכל התחום האזרחי מסחרי, מ... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון

1. חישוב דמי לידה ושמירת הריון לעצמאית
18/02/2010 13:21
שלום!
שמי יהודית, עצמאית ושכירה בתחום הריתמוסיקה לגיל הרך.
יש לי שאלה שלא מצאתי לה מענה- לא במענה הקולי במוקד הביטוח הלאומי (המאויש ב"חסרות ידע מקצועי" בלשון המעטה) ולא בפורומים השונים. אקווה למצוא פתרון דרככם ובתודה מראש.
אפשט את השאלה כמה שאפשר ואמנע מסיבוך יתר:
עבדתי כעצמאית ושילמתי דמי ביטוח במשך כמה שנים.
בהמלצת רופאי יצאתי לשמירת הריון מתאריך 01.06.09 עד לתאריך 01.10.09. חזרתי לעבודה (למסיבות חנוכה וכו') למשך חודשיים נוספים, ויצאתי לשמירת הריון מ01.12.09 עד הלידה ב31.01.10.

את חודשי השמירה הראשונים פקידי הביטו"ל חישבו לכאורה כראוי: ע"פ שומת 2008. דהיינו, חילקו את סך ההכנסה השנתית של השנה הקודמת ל12 והכפילו במספר ימי השמירה. חישוב זה הינו זמני כידוע, שהרי בעת שהמוסד לביטו"ל יקבל את שומת 2009 הוא יעדכן את הסכומים המגיעים לי (לחובה או לזכות) לפי הכנסותי בשנה הנוכחית.
השאלה שלי היא: איך תהיה צורת החישוב לצורך דמי השמירה ודמי הלידה. האם יקחו את סך הכנסותי בשנה הנוכחית ויחלקו שרירותית ב12 או שיחלקו את סכום הכנסותי במספר החודשים שעבדתי בהם.
לדוגמא: בשנת 2008 הכנסותי היו 66,000 ש"ח דהיינו 5500 ש"ח לחודש.
בשנת 2009 הכנסותי היו רק 44,000 (5500 כפול 8 חודשי עבודה בפועל).
יהיה זה מאד לא הוגן מצידם לחלק את הסכום זה ל12 שאזי אקבל דמי שמירה ודמי לידה פחותים בהרבה מהכנסותי.
שוב אודה לך על תשובה בהקדם!
יהודית
מאת: אורח/ת
2. חישוב זכאות לעובדת עצמאית בהריון ולאחר לידה
18/02/2010 14:03
יהודית שלום,
אכן עניין סבוך ולא פשוט כלל וכלל.
יחד עם זאת, שימי לב כי יציאתך השנייה לשמירת הריון נעשתה בתחילת שנת 2009 (אשר ממילא אינו נחשב מאחר ואינו חודש מלא), כך ששלושת החודשים שקדמו לה היו שלושת החודשים האחרונים של שנת 2008, אשר הם אלה אשר יבואו בחשבון לצורך חישוב הגימלה ודמי הלידה.
פתאום זה נראה פשוט הרבה יותר, לא?
אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
3. תיקון טעות
22/02/2010 9:50
ליאת שלום,
תודדה על התייחסותך המהירה.
אולי לא הסברתי את עצמי כהלכה. יציאתי הראשונה לשמירה הייתה בתחילת החודש השישי ל2009 והיציאה השניה בתחילת החודש ה12 ל2009.
בכל מקרה, אצל עצמאית תמיד מסתכלים על השנה הקודמת (לעניין מקדמות ולעניין תשלום) ולאחר קבלת השומה הנוכחית הם מעדכנים את הסכומים. כך שאין הבדל אם עסקינן בחודש הראשון או השנים עשר של 2009.
בתודה בראש!
יהודית.
מאת: אורח/ת
4. ליהודית
01/03/2010 12:06
יהודית שלום,
ככל הנראה לא ירדת לסוף דעתי, אולם אני מבינה מדוע, שכן מדובר בתחום מורכב ונפתל. מכל מקום, על מנת לקבל תשובה קונקרטית ומדוייקת, לא ניתן יהיה לעשות זאת במסגרת הפורום שכן העניין מורכב כאמור, אלא בפגישת ייעוץ מסודרת.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד