לחפש עבודה בהריון

עו"ד ליאת שטיין
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד ממייסדי המשרד. דוקטור למשפטים, בעלת תואר שני במשפטים (מאסטר) מאוניברסיטת בר אילן ותואר ראשון במשפטים בהצטיינות (עו"ד משנת 2006). עו”ד ליאת שטיין מעניקה יעוץ משפטי ועוסקת בכל התחום האזרחי מסחרי, מ... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון

1. לחפש עבודה בהריון
16/03/2010 9:57
האם בראיון עבודה צריך לספר שאני בהריון.
אני נמצאת כרגע בחודש רביעי.

תודה תודה
מאת: אורח/ת
2. יידוע על הריון בראיון עבודה
16/03/2010 12:04
שלום לך,
שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה.
על פי חוק, חלה עלייך חובה לספר למעסיק (גם פונציאלי) על הריונך החל מחודש חמישי להריון בלבד, והדבר מתיישב עם עמדת הפסיקה.
כמובן שהכל שאלה כיצד את מרגישה בעניין.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
3. חיפוש עבודה בהריון
24/06/2010 13:22
היי,
אני בהריון חודש רביעי. נכנסתי להריון במהלך תקופת הלמידה שלי לבחינות לשכת עורכי הדין כאשר זו היתה הפתעה לי ולבן זוגי. אין ספק שהפתעה משמחת!
עברתי את הבחינות והוסמכתי לעורכת דין אך לאור עובדת ההריון לא ניסתי אף למצוא עבודה בתחום מכיוון שידעתי שיהיה לי קשה להיכנס היום למשרד טוב שיקבל אותי במצבי.
אני כעת נמצאת במצב שאני מחפשת עבודה ולו זמנית רק על מנת להעביר את הזמן. ההרגשה היא קשה מאוד. כל פעם שאני מספרת על ההריון אני נתקלת בתשובות כמו "אנחנו נחזור אלייך"... ומיותר לציין, שלא חוזרים אליי.
אינני יודעת מה לעשות ואשמח לקבל עצה כיצד להתמודד עם המצב החדש.
תודה רבה
מאת: אורח/ת
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד