תינוק בן חודשיים שלא ישן ביום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן חודשיים שלא ישן ביום
05/07/2010 21:25
שלום, בנינו דניאל בקרוב בן חודשיים יונק מאמא בלבד, מתקשה להרדם במשך היום, גם שהוא נרדם לאחר המון זמן, הוא מתעורר לאחר כ- 20-30 דקות וקשה להחזיר אותו לשינה בשנית. ניסנו הנקה, מוצץ (מתחיל לתפוס), טיול בעגלה, נענוע על הידיים, ליטוף שהוא שוכב במיטתו, כל אלה עוזרים להרדים אותו (לרוב לוקח הרבה זמן במהלך היום) אבל הוא לא ממשיך לישון יותר מה- 20-30 דקות ואז הוא ערני לעוד כמה שעות. הוא עייף וזה מציק לו. בלילה המצב קצת שונה, לאחר מקלחת והנקה הוא נרדם (אם נמנם במהלך היום ההרדמה מהירה - אם לא לוקח כשעתיים להרדים אותו) למשך כ 4- 4:30 שעות (8-12,12:30) ואחר מכן מתעורר כל שעה-שעתיים לכ- 20 דקות ולעיתים עד שעה. הוא מצונן מלידה וזה מציק לו יותר בלילה (בנתיים מטופל רק עם מי מלח ואדים קרים). היינו אצל הרופא הוא שלל כל בעיה פיזית והציע שיתכן שהוא סובל מריפלוקס (למרות שאינו פולט הרבה). שהוא ישן הוא קם עם מצב רוח מחייך ומשמיע קולות, אך שהוא אינו ישן זה נגרר כל היום וקשה לו לינוק ולהרדם במיוחד שאנו יום שלם מחוץ לבית - בסביבה חדשה הוא בכלל לא ישן. בממוצע ביום הוא ישן 11 שעות ביממה ולפעמים גם פחות. הורדנו כל גירוי אפשרי מהחדר ומהמיטה אך גם זה לא עוזר. אנו מאוד מודאגים שזה יפגע בהתפתחות שלו ובכלל מהעובדה שהוא לא ישן ביום - מה שגם מאוד מקשה עלינו. יותר מנשמח לשמוע לעצתכם.
מאת: אורח/ת
2. בן חודשיים
11/07/2010 0:07
הי,

בנך עדיין מאד צעיר ולכן דפוסי השינה שלו עדיין לא בשלים ולכן זקוק לעזרה בהרדמות. אם הוא לא ישן במהלך היום אפילו שינה אחת של שעה לפחות את יכולה לנסות להאריך את השינה שלו. כדי לעשות זאת, שבי ליד מיטתו מספר דקות לפני הזמן שהוא צפוי להתעורר וברגע שאת רואה תזוזה קלה שמסמנת התעוררות עזרי לו להמשיך לישון עם מגע (טפיחות, נדנדו קל, ליטוף וכו'). עשי זאת מספר ימים בכל שנות היום שלו ואז הפסיקי. בדרך כלל התערבות זו כשהיא נעשית באופן נכון עוזרת להאריך את שנות היום. עשי זאת אך ורק בתנומות היום שלו.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.