בן 6 חוד' נרדם רק בהנקה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן 6 חוד' נרדם רק בהנקה
18/07/2010 16:24
בני בן 6 חוד' עד עכשיו הרדמתי אותו במהלך ההנקה (לכאורה דרך קצרה להרדים אותו אך עם הזמן מסתבר שזו טעות גדולה) אני רוצה לדעת איך אני גומלת אותו מהצורה שבה הוא נירדם, בנוסף זה ניראה לי הזוי שאם אני אשים אותו במיטה ואלך והוא ירדם. אפילו שאני שמה אותו מנומנם במיטה הוא מתעורר ובוכה ועוד פעם אני מרימה ומנסה להניק ואז אני רואה שבכלל הלכה לו השינה וגם עם הזמן גיליתי שהוא גם פיתח מן חסינות לשיטה הזאת והוא לא נרדם כ"כ כזה מהר כמו שהיה בחודשים הראשונים. בלילה הולך חישון ב23:00 מתעורר פעם אחת במלך הלילה אני מרימה אותו מרגיעה אותו בלי ציצי ומחזירה אותו והוא ממשיך לישון עד 7 בבוקר.
אניפשוט מחפשת שיטה לגמול אותו מההרגל הזה בלי שיגרם לו כל נזק נפשי , שמעתי על שיטת ה5 דקות שאני לא רוצה להתחיל איתה כי שמעתי שהיא מאוד מזיקה לילד והיא נשמעת לי אכזרית. אינני מודעת לשום שיטה אחרת חוץ מזו .
מאת: אורח/ת
2. בן6 חודשים - הירדמות בהנקה
20/07/2010 20:26
הי,

מה שאת מתארת זו למעשה עמידות שמתפתחת כאשר לילד יש תלות בגורם חיצוני על מנת להירדם. העמידות באה לידי ביטוי בכך שההרדמות ארוכות יותר, יקיצות רבות יותר במהלך הלילה ואף חלונות עירות. כדי להימנע מכל אלו חשוב לעבוד איתו על הרגלי שינה והירדמות עצמאית ללא כל תלות. כדי לעשות זאת, עלייך לנתק את ההקשר שיש לבנך בין הנקה ושינה. כשאת מיניקה אותו לפני השינה או במהלך הלילה שימי לב לקצב היניקות וברגע שהקצב נחלש ונעשה איטי נתקי אותו והשכיבי במיטה. בשלב הראשון, עזרי לו להירדם עם מגע רצוף עד להירדמות. השתמשי בליטוף, טפיחות, נדנוד קל וכו' כדי לעזור לו להירדם. אם הוא בוכה והמגע במיטה אינו עוזר הוציאי והרגיעי אותו על הידיים וברגע שנרגע החזירי אותו למיטה והמשיכי עם המגע. בהמשך תוכלי להפחית בהדרגה את המגע והנוכחות עד להירדמות עצמאית לחלוטין.
על פי שיטת לילה טוב חשוב להיענות מייד לכל בכי על מנת להקנות לו הרגלי שינה טובים מתוך ביטחון ואמון בכך שאתם תמיד תגשו אליו כשיזדקק לכם.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.