יציאה מהחדר לאחר "לילה טוב"

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. יציאה מהחדר לאחר "לילה טוב"
23/08/2010 19:43
שלום,
יש לנו תינוק בן שנה. לפני מספר חודשים הייתי בהרצאה של נציגה שלכם בירושלים. עד גיל חצי שנה, בערך,הוא הורגל להתנמנם על הידיים ולהרדם במיטה. מאז ההרצאה עברנו את שלושת השלבים הראשונים של ההרדמה (עם רגרסיות), אך מעולם לא הגענו לשלב של יציאה מהחדר. לאחרונה התמדנו בשלבים והגענו לשלב בו אנחנו יושבים על כסא ליד הדלת. הבן שלנו שיחק במיטה ונשכב ושוב שיחק ונשכב. מדי פעם היה זורק את המוצצים על הרצפה ומתבכיין (ואנחנו מרימים לו למיטה וחוזרים לכסא). היה נרדם לבד.
אתמול החלטתי שאנחנו יכולים לעבור לשלב הבא ולצאת מהחדר. הדבר גרר בכי עז מצידו עם קושי להרגע. הוא היה כבר מאד עייף ונרגע רק כאשר הורם על הידיים ובכה כאשר הוחזר למיטה. כך במשך חצי שעה. בכל רגע שהיה רגוע יצאתי מהחדר וכשבכה שוב, שוב חזרתי. לבסוף נרדם במיטה. בשבועות האחרונים החל להתעורר פעם בלילה והתקשה להרדם חזרה. לעיתים היה ער במשך חצי שעה והמשכתי בטקס השינה (לשבת על כסא מרוחק) עד שהיה נרדם.
אתמול, לאחר הנסיון של יציאה מהחדר ובכי עז ומתמשך (של התינוק ושלי...), ישן 11 שעות בלי להתעורר אפילו פעם אחת.
השאלה שלי - האם זה הזמן המתאים להרדים עם יציאה מהחדר? הבכי שלו גורם לי לפקפק האם הוא מוכן לזה (ממש כאב לי הלב). מה אומר הבכי הזה? הבכי שלו מחזיר אותי לחדר ובעצם כך אני לא משיגה את המטרה שלי שירדם לבד. זה שווה את זה? אם אני אתמיד בסוף הוא ירדם לבד? אני עם הרבה מאד רגשות אשמה על עוגמת הנפש שאני גורמת לו, ואני מפחדת שאולי הוא לא בשל לכך...
אשמח לעזרה.
תודה,
אמא של תינוק שמתקשה להרדם לבד
מאת: אורח/ת
2. יציאה מהחדר
24/08/2010 16:46
הי,

מכיוון שאני לא מלווה אתכם באופן אישי אני לא יכולה לומר בוודאות האם בנך בשל להירדמות עצמאית כשאתם מחוץ לחדר. באופן כללי אני יכולה לומר, שברגע שמיישמים את שיטת לילה טוב בצורה נכונה ועקבית מגיעים לשלב האחרון של יציאה מהחדר כעבור כארבעה שבועות. כשממתינים זמן רב בין שלב לשלב, או כשהשלבים לא מיושמים בהצלחה יכולה להתפתח שוב עמידות לשלב שיוצרת רגרסיה בהרדמות וייתכן שזה מה שקרה.
אם החלטתם לצאת מהחדר ולהמשיך בשלב הרביעי, חשוב שתהיו עקביים, כלומר, תיכנסו לחדר בכל בכי ותרגיעו במיטה או על הידיים, וברגע שנרגע תחזירו למיטה ותצאו מייד מהחדר. אם אתם נכנסים אך ורק על מנת להרגיע ובסופו של דבר בנך נרדם כשאתם מחוץ לחדר אז המטרה של הירדמות עצמאית ללא עזרה שלכם או נוכחות שלכם כן מושגת.
גם בשלב הזה, אם הבשלות כבר קיימת ומיישמים את השלב בצורה נכונה הבכי אמור לפחות משמעותית בתוך זמן קצר.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
3. תודה רבה
24/08/2010 19:17
רציתי לשאול,
האם לגשת רק כשהוא ממש בוכה או גם כאשר הוא "קורא לנו"?

תודה,
אמא של תינוק שמתקשה להרדם לבד
מאת: אורח/ת
4. יציאה מהחדר
26/08/2010 15:21
הי,

באופן עקרוני אתם אמורים לגשת כשהוא בוכה ולהרגיע.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.