פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3שיטת הרם-הורד
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אנחנו מתכננים לבצע את שיטת הרם-הורד לביתי בסופ"ש הקרוב. כיום היא נרדמת אך ורק על הידיים ובוכה אם שמים אותה במיטה כשהיא לא רדומה מספיק.
1. ביום שישי היא תהיה בת 4 חודשים פחות שבוע. האם היא בגיל מתאים לביצוע השיטה? הבנתי שגיל 4 חודשים זה הגיל המתאים לפי הלוחשת לתינוקות.
2. האם מרגע שמתחילים את השיטה יש להתמיד בה באופן מוחלט בלי לוותר מדי פעם ולהרדים על הידיים?
3. היא רגילה כיום לישון על הבטן, האם יש משמעות לצורת השינה מבחינת השיטה?
ושאלה לגבי התנומות במהלך היום: כמה תנומות אמורות להיות בגיל הזה? ביתי אוכלת ב2 בלילה ואז ב6 בבוקר, יש לה עוד 4 ארוחות במהלך היום. מכאן שאמורות להיות לה 4 תנומות?
לרוב היא נרדמת לחצי שעה בלבד וערה אחר כך כשעה. כך יוצא שלפעמים בין שתי ארוחות יש לה שתי תנומות, כלומר ארוחה-משחק-תנומה-משחק-תנומה-ארוחה. האם זה תקין? חשבתי שאולי אם נלמד אותה להרדם לבד זה יאריך את תנומות היום, מה דעתך?
תודה רבה!
אני אציין שאנחנו עובדות לפי שיטת 'לילה טוב'. אנחנו מתייחסים ל'הרם-הורד' כדרך להרגיע את התינוק ולא כשיטת לימוד הירדמות עצמאית.
1. גם בגיל זה אפשר להתחיל ללמד אותה להירדם במיטה שלה ואפשר להשתמש בהרם-הורד על מנת להרגיע אותה.
2. כל שיטה שתעשו העיקרון הכי חשוב הוא ההתמדה. במידה ובתך תקבל מדי פעם וויתורים והרדמות על הידיים היא תרצה את זה תמיד וזה יוביל ליותר בכי. למידה של תינוקות היא מהירה ולאחר כ-3 לילות בהם היא תרדם תמיד באותו אופן היא תוכל לסגל לעצמה את השינוי.
3. אין משמעות לתנוחת השינה.
בגיל זה יש כ- 3-4 תנומות יום.
שינה של חצי שעה לרוב לא מספיקה כי היא לא מסיימת מחזור שינה שלם. לכן, זה מאוד טבעי שהיא תהייה עייפה מהר יותר. השכיבי אותה לישון כשאת מזהה שהיא עייפה. ככל שהיא תישן טוב יותר בלילה הסיכוי שהיא תאריך את שנת הבוקר הוא אכן גבוה יותר.
לגבי תנומות ביום, אני מבינה מתשובתך שאם ישנה רק חצי שעה אז אני צריכה להרדימה שוב לדוגמא בהרם-הורד?
קראתי שזמן ערות בגיל 4 חודשים צריך להיות יותר ארוך ואצלה גם אחרי שינה ארוכה נראה לי שעייפה כעבור שעה. זה תקין?
אני שואלת שוב לגבי שגרת היום כי לא הבנתי, אני רוצה לעשות שיגרת אכילה משחק שינה, אבל האם זה בסדר שבגלל שערה מעט זמן וישנה מעט (בינתיים?) זה יוצא שיש לה 2 תנומות בין הארוחות?
ושאלה לגבי שעת היקיצה שלה בבוקר. אם היא נרדמת בסביבות 19:30, מתעוררת בערך ב2 לאכול ואז קמה בבוקר ב5:30, זה תקין? אני צריכה לנסות להרדים אותה שוב? באיזו שעה היא אמורה להתעורר?
תודה רבה מאוד
אני הייתי מתחילה לבנות את השגרה לפי השינה שלה. כלומר, לראות באיזה שעות היא צריכה ללכת לישון ולפי זה (לרוב זה בשעות קבועות) לסדר את זמן המשחק והאוכל. אני לא רואה בעיה אם יוצא לה לישון 2 תנומות בין הארוחות (וזה גם יכול להיות זמני, עד שהיא תאריך את השינה שלה).
שנת לילה צריכה להיות כ- 10-12 שעות. כלומר, זה ראלי לצפות ממנה ללכת לישון ב- 19:30 ולהתעורר ב- 06:30. גם אם השעה 05:30 הפכה לשעון ביולוגי החזרה עקבית ונחושה לשינה (גם אם זה ייקח הרבה מאוד זמן בבקרים הראשונים) תוכל לשנות לה את זה. יחד עם זאת, אם השעה 05:30 מתאימה לך ובתך קמה ערנית ורווית שינה אפשר להתחיל את היום בשעה זו.
התחלנו את שיטת הרם-הורד להרגיע אותה ובינתיים נראה שזה מתקדם בסדר, אנחנו כבר מצליחים לשים אותה ערה במיטה ובסוף היא נרדמת.
כמעט תמיד בשינות ביום עוד כשהיא על הידיים ולפני שאני בכלל מנסה לשים אותה במיטה היא בוכה, למה זה יכול להיות? כי היא עייפה מדי? אני משתדלת לקחת אותה לחדר כשאני רואה שמפהקת וזה קורה לאחר שערה כשעה. היא מתחילה לרטון קודם אבל אני מחכה לפיהוק כי אני לא בטוחה שעייפה או משועממת. אני לא רוצה לקחת לחדר מוקדם מדי כי אני לא יודעת אם תגיב טוב לזה שאני מנסה להרדים אותה עוד לפני שעייפה בכלל, מה דעתך?
לגבי תנומות היום הקצרות, ראיתי שלפעמים מתעוררת עירנית ולפעמים נראית לי עייפה אז כשהיא עייפה אני מרדימה אותה שוב, לוקח קצת זמן אבל מצליח.
אתמול ישנה 40 דק', התעוררה, ניסיתי להרדים שוב במשך 35 דקות ואז ישנה עוד שעתיים ורבע. זה בסדר?
היום ישנה 30 דקות, התעוררה, הרדמתי שוב ל-25 דקות, התעוררה עייפה והרדמתי שוב הפעם ל-שעה וחצי. (סה"כ ברוטו מרגע שנרדמה בפעם ה1 למתי שהתעוררה בפעם האחרונה לקח 3 שעות). זה בסדר או יותר מדי? היא פשוט נראתה עייפה כל פעם שהתעוררה.
איך אפשר לאחד את השינות האלה?
יש חלוקה מומלצת של אורך התנומות ביום? לדוגמא קראתי שהתנומה השלישית האחרונה אמורה להיות קצרה אז כשהתעוררה לאחר 40 דקות לא הרדמתי שוב למרות שכשהתעוררה נותרה יותר משעה עד לזמן המקלחת ואז כבר היתה קצת עייפה.
אני רוצה להודות לך מאוד על התשובות שלך, אני מרגישה קצת מציקה אבל את עוזרת לי מאוד!
בבוקר, יכול להיות שהיא עייפה מדי. את יכולה לנסות פעם אחת לשים אותה במיטה לפני כן ולראות איך זה משפיע.
אני חושבת שכשתמצאי את הזמן הנכון לשינה בבוקר התנומות האלה יתאחדו מעצמם. שינה של 3 שעות ברצף יכולה להיות יותר מדי אם היא מפריעה ללילה. אם זה לא מפריע ללילה זה בסדר גמור.
בדר"כ שנת הבוקר היא כשעה- שעה וחצי, צהריים שעה וחצי-שעתיים, אחה"צ 40-60 דקות. אבל מה שחשוב זה מה עובד נכון עבור בתך!! לא הייתי מעירה אותה אחרי 40 דקות אבל אם היא מתעוררת זה בסדר גמור.
אם היא בכל זאת עייפה מדי בלילה אז הקדימי לי את שנת הלילה.
1. שיטת הרם-הורד
14/06/2012 1:50
שלום רב,אנחנו מתכננים לבצע את שיטת הרם-הורד לביתי בסופ"ש הקרוב. כיום היא נרדמת אך ורק על הידיים ובוכה אם שמים אותה במיטה כשהיא לא רדומה מספיק.
1. ביום שישי היא תהיה בת 4 חודשים פחות שבוע. האם היא בגיל מתאים לביצוע השיטה? הבנתי שגיל 4 חודשים זה הגיל המתאים לפי הלוחשת לתינוקות.
2. האם מרגע שמתחילים את השיטה יש להתמיד בה באופן מוחלט בלי לוותר מדי פעם ולהרדים על הידיים?
3. היא רגילה כיום לישון על הבטן, האם יש משמעות לצורת השינה מבחינת השיטה?
ושאלה לגבי התנומות במהלך היום: כמה תנומות אמורות להיות בגיל הזה? ביתי אוכלת ב2 בלילה ואז ב6 בבוקר, יש לה עוד 4 ארוחות במהלך היום. מכאן שאמורות להיות לה 4 תנומות?
לרוב היא נרדמת לחצי שעה בלבד וערה אחר כך כשעה. כך יוצא שלפעמים בין שתי ארוחות יש לה שתי תנומות, כלומר ארוחה-משחק-תנומה-משחק-תנומה-ארוחה. האם זה תקין? חשבתי שאולי אם נלמד אותה להרדם לבד זה יאריך את תנומות היום, מה דעתך?
תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. שיטת 'לילה טוב'
14/06/2012 10:02
היי,אני אציין שאנחנו עובדות לפי שיטת 'לילה טוב'. אנחנו מתייחסים ל'הרם-הורד' כדרך להרגיע את התינוק ולא כשיטת לימוד הירדמות עצמאית.
1. גם בגיל זה אפשר להתחיל ללמד אותה להירדם במיטה שלה ואפשר להשתמש בהרם-הורד על מנת להרגיע אותה.
2. כל שיטה שתעשו העיקרון הכי חשוב הוא ההתמדה. במידה ובתך תקבל מדי פעם וויתורים והרדמות על הידיים היא תרצה את זה תמיד וזה יוביל ליותר בכי. למידה של תינוקות היא מהירה ולאחר כ-3 לילות בהם היא תרדם תמיד באותו אופן היא תוכל לסגל לעצמה את השינוי.
3. אין משמעות לתנוחת השינה.
בגיל זה יש כ- 3-4 תנומות יום.
שינה של חצי שעה לרוב לא מספיקה כי היא לא מסיימת מחזור שינה שלם. לכן, זה מאוד טבעי שהיא תהייה עייפה מהר יותר. השכיבי אותה לישון כשאת מזהה שהיא עייפה. ככל שהיא תישן טוב יותר בלילה הסיכוי שהיא תאריך את שנת הבוקר הוא אכן גבוה יותר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. המשך..
17/06/2012 2:07
תודה על התשובה.לגבי תנומות ביום, אני מבינה מתשובתך שאם ישנה רק חצי שעה אז אני צריכה להרדימה שוב לדוגמא בהרם-הורד?
קראתי שזמן ערות בגיל 4 חודשים צריך להיות יותר ארוך ואצלה גם אחרי שינה ארוכה נראה לי שעייפה כעבור שעה. זה תקין?
אני שואלת שוב לגבי שגרת היום כי לא הבנתי, אני רוצה לעשות שיגרת אכילה משחק שינה, אבל האם זה בסדר שבגלל שערה מעט זמן וישנה מעט (בינתיים?) זה יוצא שיש לה 2 תנומות בין הארוחות?
ושאלה לגבי שעת היקיצה שלה בבוקר. אם היא נרדמת בסביבות 19:30, מתעוררת בערך ב2 לאכול ואז קמה בבוקר ב5:30, זה תקין? אני צריכה לנסות להרדים אותה שוב? באיזו שעה היא אמורה להתעורר?
תודה רבה מאוד
4. תשובות
17/06/2012 11:07
לרוב לאחר שינה של חצי שעה היא תהיה עדיין עייפה אבל בדר"כ ההרדמה היא קשה יותר, לכן, לפעמים כדאי להוציא אותה למשחק וכשאת מזהה סימני עייפות להחזיר אותה לישון ואז ככל הנראה ייצא שהיא תהיה ערה 40-60 דקות. זה הגיוני בגיל הזה, בעיקר כי היא לא ישנה מספיק. אני מאמינה שאם היא תישן שעה ומעלה בכל תנומה היא תוכל להיות ערה יותר זמן. אני הייתי מתחילה לבנות את השגרה לפי השינה שלה. כלומר, לראות באיזה שעות היא צריכה ללכת לישון ולפי זה (לרוב זה בשעות קבועות) לסדר את זמן המשחק והאוכל. אני לא רואה בעיה אם יוצא לה לישון 2 תנומות בין הארוחות (וזה גם יכול להיות זמני, עד שהיא תאריך את השינה שלה).
שנת לילה צריכה להיות כ- 10-12 שעות. כלומר, זה ראלי לצפות ממנה ללכת לישון ב- 19:30 ולהתעורר ב- 06:30. גם אם השעה 05:30 הפכה לשעון ביולוגי החזרה עקבית ונחושה לשינה (גם אם זה ייקח הרבה מאוד זמן בבקרים הראשונים) תוכל לשנות לה את זה. יחד עם זאת, אם השעה 05:30 מתאימה לך ובתך קמה ערנית ורווית שינה אפשר להתחיל את היום בשעה זו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. תנומות יום
20/06/2012 7:43
תודה רבה על התשובות עינת,התחלנו את שיטת הרם-הורד להרגיע אותה ובינתיים נראה שזה מתקדם בסדר, אנחנו כבר מצליחים לשים אותה ערה במיטה ובסוף היא נרדמת.
כמעט תמיד בשינות ביום עוד כשהיא על הידיים ולפני שאני בכלל מנסה לשים אותה במיטה היא בוכה, למה זה יכול להיות? כי היא עייפה מדי? אני משתדלת לקחת אותה לחדר כשאני רואה שמפהקת וזה קורה לאחר שערה כשעה. היא מתחילה לרטון קודם אבל אני מחכה לפיהוק כי אני לא בטוחה שעייפה או משועממת. אני לא רוצה לקחת לחדר מוקדם מדי כי אני לא יודעת אם תגיב טוב לזה שאני מנסה להרדים אותה עוד לפני שעייפה בכלל, מה דעתך?
לגבי תנומות היום הקצרות, ראיתי שלפעמים מתעוררת עירנית ולפעמים נראית לי עייפה אז כשהיא עייפה אני מרדימה אותה שוב, לוקח קצת זמן אבל מצליח.
אתמול ישנה 40 דק', התעוררה, ניסיתי להרדים שוב במשך 35 דקות ואז ישנה עוד שעתיים ורבע. זה בסדר?
היום ישנה 30 דקות, התעוררה, הרדמתי שוב ל-25 דקות, התעוררה עייפה והרדמתי שוב הפעם ל-שעה וחצי. (סה"כ ברוטו מרגע שנרדמה בפעם ה1 למתי שהתעוררה בפעם האחרונה לקח 3 שעות). זה בסדר או יותר מדי? היא פשוט נראתה עייפה כל פעם שהתעוררה.
איך אפשר לאחד את השינות האלה?
יש חלוקה מומלצת של אורך התנומות ביום? לדוגמא קראתי שהתנומה השלישית האחרונה אמורה להיות קצרה אז כשהתעוררה לאחר 40 דקות לא הרדמתי שוב למרות שכשהתעוררה נותרה יותר משעה עד לזמן המקלחת ואז כבר היתה קצת עייפה.
אני רוצה להודות לך מאוד על התשובות שלך, אני מרגישה קצת מציקה אבל את עוזרת לי מאוד!
6. תנומות יום
20/06/2012 11:01
אני שמחה שזה עוזר לך!בבוקר, יכול להיות שהיא עייפה מדי. את יכולה לנסות פעם אחת לשים אותה במיטה לפני כן ולראות איך זה משפיע.
אני חושבת שכשתמצאי את הזמן הנכון לשינה בבוקר התנומות האלה יתאחדו מעצמם. שינה של 3 שעות ברצף יכולה להיות יותר מדי אם היא מפריעה ללילה. אם זה לא מפריע ללילה זה בסדר גמור.
בדר"כ שנת הבוקר היא כשעה- שעה וחצי, צהריים שעה וחצי-שעתיים, אחה"צ 40-60 דקות. אבל מה שחשוב זה מה עובד נכון עבור בתך!! לא הייתי מעירה אותה אחרי 40 דקות אבל אם היא מתעוררת זה בסדר גמור.
אם היא בכל זאת עייפה מדי בלילה אז הקדימי לי את שנת הלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום