פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3קשיי הירדמות
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי כמעט בת חצי שנה. אני מתחילה את ענייני ההשכבה סביב 8 בערב, אחרי אמבטיה וסיפור. היא יונקת זמן רב ונרדמת על הציצי אך סביב תשע מתעוררת (גם כשעדיין על הידיים) ולא נרדמת עד 11. אם אני שמה אותה במיטה היא משחקת לבד זמן רב ואז מתחילה ליבב. אני מציעה לה לינוק (מתוך תקווה שתרדם). היא יונקת קצת וממשיכה לשחק או סתם להתעניין בערנות בסביבה (למרות שהחדר חשוך ושקט), עד שבסביבות 10 וחצי-11 היא יונקת טיפה ונרדמת באופן עמוק. איך אפשר לקצר את התהליך???
שאלה נוספת -
ראיתי במקום אחר שהמלצת לגרום לתינוק לישון במהלך היום לפרקי זמן של לפחות שעה. ביתי נרדמת לשתיים-שלוש תנומות של חצי שעה בלבד- אני לא מצליחה "לשכנע" אותה להמשיך. היא לא יודעת להירדם לבד (ביום נרדמת בעגלה ובלילה על הציצי). גם אם אני מנדנדת את העגלה לפני שהיא מתעוררת או מיד כשמתחילה לזוז זה לא עוזר. מה עושים?
לגבי הרדמות לבד בלילה הבנתי את הפרנציפ ואתחיל איתו בקרוב אבל לגבי הירדמות ביום - לא ברור לי מה אפשר לעשות. אם לא אנסה באופן פעיל להרדים אותה היא פשוט לא תישן (אלא אם תהיה במנשא או באוטו). מה הטריק?
תודה
ראשית יש בעיה עם ההירדמות על הציצי כיוון שהיא מקשרת את זה עם שינה ולא יודעת להירדם אחרת ולכן תמשיך להתעורר, זה גם עשוי לגרום לה להתעורר יותר ויותר בעתיד ואף להקשות עליה להירדם כיוון שבשלב מסוים זה כבר לא ישפיע עליה. דבר נוסף שאני ממליצה לך זה לשנות את טקס השינה ולודא שאין זמן משחק באמצע, כלומר אחרי האמבטיה, כנסו ישר לחדר והלבישו אותה, היניקי אותה תוך כדי סיפור כדי שלא תירדם ואז השכיבי אותה במיטה, תחילה נסי לעזור לה להירדם בתוך המיטה עם עזרה שלך, נראה שהיא מתעוררת כי אינה מבינה באמת שהתחיל הלילה אלא חושבת שזו עוד תנומת יום וכמו כן כיוון שהיא נרדמת מחוץ למיטה בהנקה ופתאום מתעוררת ומוצאת עצמה במיטה זה מבהיל אותה והיא לא יכולה להמשיך לישון.
לגבי היום, תהיי חייבת להאריך לה את השינה כיוון שברגע שהיא לא משלימה שעת שינה אחת לפחות באחת התנומות במהלך היום זה נחשב כאילו לא ישנה כל היום אלא קצת נחה ואגרה אנרגיות לשעות הבאות, לכן היא מגיעה בעייפות יתר ללילה וזה משפיע על איכות השינה שלה. הרדימי אותה גם ביום במיטתה וכנסי אליה 5-10 דקות לפני שהיא אמורה להתעורר ונדנדי מעט את המיטה או לטפי ובדרך זו עזרי לה שלא לצאת מהשינה, רק אם תצליחי למנוע את התעוררותה (ולא להחזירה לישון אחרי שהתעוררה) אחרי כמה ימים היא תתחיל להאריך את שנתה לבד.
בהצלחה,
גנית
תודה גנית
את מתארת מצב של בלבלו של ביתך, קשה לי לדעת מה בדיוק את עושה כי אין לי את כל הפרטים אבל כאשר את מאוד ברורה לה ולא פעם מנמנמת אותה עלייך ופעם מניחה במיטה בעירות, היא כן אמורה להבין, בניסיון השני זה כבר אמור להיות קל יותר, זה שהיא מחפשת את הפטמה זה מאוד הגיווני כי היא מחפשת את המוכר, יכול להיות שהיא תבכה בהתחלה אבל את חייבת להיות איתה ולחבק ולהרגיע כי זה באמת קשה לה, כל שינוי עבור ילד הוא לא פשוט אבל הכי חשוב שלא תעבירי מסרים מבלבלים כי אז זה באמת יתסכל אותה וזו לא המטרה שלנו, להפך, המטרה היא לידד אותה עם המיטה בהקשר של שינה,
גנית
1. קשיי הירדמות
13/12/2009 12:47
גנית שלום,ביתי כמעט בת חצי שנה. אני מתחילה את ענייני ההשכבה סביב 8 בערב, אחרי אמבטיה וסיפור. היא יונקת זמן רב ונרדמת על הציצי אך סביב תשע מתעוררת (גם כשעדיין על הידיים) ולא נרדמת עד 11. אם אני שמה אותה במיטה היא משחקת לבד זמן רב ואז מתחילה ליבב. אני מציעה לה לינוק (מתוך תקווה שתרדם). היא יונקת קצת וממשיכה לשחק או סתם להתעניין בערנות בסביבה (למרות שהחדר חשוך ושקט), עד שבסביבות 10 וחצי-11 היא יונקת טיפה ונרדמת באופן עמוק. איך אפשר לקצר את התהליך???
שאלה נוספת -
ראיתי במקום אחר שהמלצת לגרום לתינוק לישון במהלך היום לפרקי זמן של לפחות שעה. ביתי נרדמת לשתיים-שלוש תנומות של חצי שעה בלבד- אני לא מצליחה "לשכנע" אותה להמשיך. היא לא יודעת להירדם לבד (ביום נרדמת בעגלה ובלילה על הציצי). גם אם אני מנדנדת את העגלה לפני שהיא מתעוררת או מיד כשמתחילה לזוז זה לא עוזר. מה עושים?
לגבי הרדמות לבד בלילה הבנתי את הפרנציפ ואתחיל איתו בקרוב אבל לגבי הירדמות ביום - לא ברור לי מה אפשר לעשות. אם לא אנסה באופן פעיל להרדים אותה היא פשוט לא תישן (אלא אם תהיה במנשא או באוטו). מה הטריק?
תודה
מאת: אורח/ת
2. קשיי הירדמות לבת חצי שנה
14/12/2009 8:21
הי,ראשית יש בעיה עם ההירדמות על הציצי כיוון שהיא מקשרת את זה עם שינה ולא יודעת להירדם אחרת ולכן תמשיך להתעורר, זה גם עשוי לגרום לה להתעורר יותר ויותר בעתיד ואף להקשות עליה להירדם כיוון שבשלב מסוים זה כבר לא ישפיע עליה. דבר נוסף שאני ממליצה לך זה לשנות את טקס השינה ולודא שאין זמן משחק באמצע, כלומר אחרי האמבטיה, כנסו ישר לחדר והלבישו אותה, היניקי אותה תוך כדי סיפור כדי שלא תירדם ואז השכיבי אותה במיטה, תחילה נסי לעזור לה להירדם בתוך המיטה עם עזרה שלך, נראה שהיא מתעוררת כי אינה מבינה באמת שהתחיל הלילה אלא חושבת שזו עוד תנומת יום וכמו כן כיוון שהיא נרדמת מחוץ למיטה בהנקה ופתאום מתעוררת ומוצאת עצמה במיטה זה מבהיל אותה והיא לא יכולה להמשיך לישון.
לגבי היום, תהיי חייבת להאריך לה את השינה כיוון שברגע שהיא לא משלימה שעת שינה אחת לפחות באחת התנומות במהלך היום זה נחשב כאילו לא ישנה כל היום אלא קצת נחה ואגרה אנרגיות לשעות הבאות, לכן היא מגיעה בעייפות יתר ללילה וזה משפיע על איכות השינה שלה. הרדימי אותה גם ביום במיטתה וכנסי אליה 5-10 דקות לפני שהיא אמורה להתעורר ונדנדי מעט את המיטה או לטפי ובדרך זו עזרי לה שלא לצאת מהשינה, רק אם תצליחי למנוע את התעוררותה (ולא להחזירה לישון אחרי שהתעוררה) אחרי כמה ימים היא תתחיל להאריך את שנתה לבד.
בהצלחה,
גנית
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
09-7422611 \ 050-2422611
3. תודה אבל...
14/12/2009 15:21
אחרי שני נסיונות להרדימה במיטה אני על סף שבירה - היא צורחת יותר ויותר בכל פעם שאני מחזירה אותה למיטה - עד שכבר גם על הידיים קשה לה להירגע. אם אני מנסה לנתק אותה מהציצי כשהיא מנומנמת היא מיד מחפשת עם הפה את הפטמה, וכשאני שמה אותה במיטה יש בכי קורע לב שאני כמעט ולא שומעת ממנה אף פעם. האם התהליך חייב להיות כרוך בכל כך הרבה בכי? אני מרגישה שאני מתסכלת אותה מעבר ליכולותיה ומעבר ליכולותיי. מה עושים? איך פתאום היא אמורה להצליח להירדם במיטה? לא נראה שהיא בכלל בכיוון (אלא אם תותש מרוב בכי)תודה גנית
מאת: אורח/ת
4. הירדמות עצמאית
15/12/2009 7:57
הי שוב...את מתארת מצב של בלבלו של ביתך, קשה לי לדעת מה בדיוק את עושה כי אין לי את כל הפרטים אבל כאשר את מאוד ברורה לה ולא פעם מנמנמת אותה עלייך ופעם מניחה במיטה בעירות, היא כן אמורה להבין, בניסיון השני זה כבר אמור להיות קל יותר, זה שהיא מחפשת את הפטמה זה מאוד הגיווני כי היא מחפשת את המוכר, יכול להיות שהיא תבכה בהתחלה אבל את חייבת להיות איתה ולחבק ולהרגיע כי זה באמת קשה לה, כל שינוי עבור ילד הוא לא פשוט אבל הכי חשוב שלא תעבירי מסרים מבלבלים כי אז זה באמת יתסכל אותה וזו לא המטרה שלנו, להפך, המטרה היא לידד אותה עם המיטה בהקשר של שינה,
גנית
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
09-7422611 \ 050-2422611
09-7422611 \ 050-2422611
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום