בעיות שינה- תינוק בן שנה ושלושה חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיות שינה- תינוק בן שנה ושלושה חודשים
05/09/2012 9:57
שלום,

יש לי תינוק בן שנה ושלושה חודשים. עד היום היה עם מטפלת, היה נרדם לבד בלילה וישן לילה שלם (שינה מאוד קלה, אי אפשר להיכנס לחדר בזמן זה). לפני שבוע וחצי נכנס לגן, קבוצה מאוד קטנה של ילדים, אני רואה שטוב לו שם מאוד אבל הלילות הפכו לסיוט. הוא נרדם לבד אומנם אבל הרבה אחרי בכי והרגעות שלנו מחוץ לדלת ולאחר כשעתיים של שינה מתעורר כל חצי שעה בבכי ונרגע רק כאשר רואה אותנו או שומע את קולינו.
בשני הלילות האחרונים פשוט התייאשנו לאחר כמה שעות כאלה, פרסתי מזרן לידו וחיכיתי שישקע בשינה עמוקה ואז חזרתי לחדר. בכל הזמן הזה לא הסתכלתי עליו או דיברתי איתו, הוא פשוט היה צריך להרגיש שיש שם מישהו לידו.האם עשינו טעות?
יש לציין כי עד הכניסה לגן הוא ישן שנת בוקר של שעה ב-08:30 (שעת השכמה 06:00) ועוד שנת צהריים של כשעתיים בסביבות 13:30. מאז הכניסה לגן הוא לא מצליח להירדם בבוקר וישן שנת צהריים מ-12:30-15:30 בערך.
מה עושים? איך מתגברים?

תודה מראש
מאת: אורח/ת
2. הסתגלות לגן ולשגרה חדשה
05/09/2012 16:19
היי,
הסתגלות לגן מתקיימת בשני מישורים, האחד, המישור הרגשי. הוא חווה חוויה חדשה ומסעירה והרבה פעמים אפשר לראות בעיקר אצל תינוקות שלראשונה נכנסים למסגרת שכשהם מגיעים הביתה הם נורא נצמדים להורים. זה מאוד טבעי ונורמלי. במהלך אחה"צ תני לו הרבה זמן איכות אתכם ואם הוא יותר רגיש זה בסדר.
בלילה, עדיף לא לחזור "אחורה" ולהמשיך להרדים אותו באותה צורה כמו לפני כן. יכול להיות שהפרידה מכם ללילה יותר קשה לו אז ערכו טקס שינה הרבה יותר ארוך ויותר צמוד אליכם אבל כשהוא רגוע צאו מהחדר.
אם הוא בוכה וזקוק לכם אני כן ממליצה להיכנס לחדר ולהרגיע בליטוף במיטה ואם זה לא עוזר אז על הידיים וכשהוא רגוע שוב להניח במיטה ולצאת. חשוב שהוא יבין שגם כשאתם מחוץ לחדר תגיעו אליו ותרדימו אותו אבל בסופו של דבר שיירדם כמו שהוא רגיל תמיד.
המישור השני הוא פיזי, הסתגלות לשעות שינה חדשות ולפעמים להורדת תנומה אחת וייתכן שהוא עדיין זקוק לה. לכן, הוא מגיע ללילה הרבה יותר עייף. עייפות יתר מקשה על ההירדמות ועל הלילות ולכן אני ממליצה להקדים את שעת ההשכבה. לראות מתי הוא עייף ולפי זה להשכיב לישון ולא לפי השעה הקודמת.

ועם סבלנות ואהבה זה מסתדר (רק השתדלו שלא להכניס גורמי תלות חדשים).
בהצלחה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שינה לא סדרה ואכילה מרובה
18/09/2012 22:44
שלום רב
שמי ג׳ני אני אמא לעידו בין שנה ושמונה חודשים. מאז שעידו נולד יש לנו בעיות שינה, פניתי לא פעם עם זה לרופאים אבל התגובה שקיבלתי הייתה חד משמעית :״ הוא קטן ויכולת להיות כל מינה סיבות אבל הכל יסתדר״. עידו ילד חברותי ומאד אנטל גנטי. הוא מאד סקרן לסביבה וקולט מהר. הכל מצוין אבל השינה שלו מדאגה אותי. הוא מתעורר כמה פעמים במהלך הלילה וכל פעם דורש שאהיה לידו במשך כחצי שעה בערך. כשהוא נרגע, ורק אז, הוא אוכל ונרדם, וכך לאחר כל מחזור שינה. בטיפת חלב אמרו לי שהרעב שלו בלילה נובע מכך שהוא לא אוכל מספיק ביום. וכן שוב בעיה- הוא לא כל כך רעב ביום כמו שהוא רעב בלילה. השאלה היא במה לטפל? בבעיות אכילה או שינה? אצלי במשפחה יש הפרעת אכילה בשנת גלים אישיים ואולי זה חלק מהתורשה? האם היא יכולה להתבטא בשלב כל כך מוקדם?
מאת: אורח/ת
4. אפשר להתחיל להקנות לו הרגלי שינה טובים!
19/09/2012 11:07
היי ג'יני,
אני לא מתמצאת בנושא של הפרעות אכילה ואני ממליצה לך לפנות לתזונאית תינוקות ולהתייעץ איתה.
מבחינת נושא השינה, מניסיוני (וממחקרים שבוצעו גם בארץ) 84% מבעיות השינה אינן נפתרות מעצמן, ועידו כבר בגיל בו הוא (ואת!) צריך ומסוגל לישון לילה שלם גם ללא אוכל ובוודאי לא כל שעה.
זה מאוד נכון שכאשר הוא יאכל פחות בלילה הוא ישלים את זה בבוקר ובשעות היום מדובר במוצקים כך שהעלייה שלו במשקל צפויה להיות טובה יותר (כאמור, מדובר ברוב התינוקות, לגבי השפעה תורשתית והפרעות אכילה אני ממליצה לך להתייעץ).
אחת הסיבות להתעוררויות של עידו היא אופן ההרדמה. ככל שבנך נעזר יותר בגורמים חיצוניים (כמו הירדמות על הידיים או בזמן האוכל) הוא זקוק לעזרה בכל פעם שהוא מתעורר (זה- כל מחזור שינה), כשעידו ידע לחזור לישון בעצמו יהיו לכם לילות רצופים.
ראשית הייתי מנתקת את התלות בין האוכל לשינה ע"י זה שתמשיכי לתת לו אוכל אבל לא לאפשר לו להירדם בזמן האוכל ואז (אם לא תהיה הנחייה אחרת) להתחיל להוריד לו את הארוחות בהדרגה.
בנוסף, אם הוא רגיל להירדם כשאת יושבת לידו ונותנת לו מגע אז המשיכי לשבת לידו אבל ללא מגע (רק כהרגעה לבכי), כדי ללמד אותו להירדם ללא מגע ובשלב מאוחר יותר גם ללא הנוכחות שלך לידו.
אם את מסתבכת אני מזמינה אותך לפנות אלינו למרכז לילה טוב או אלי ישירות ונוכל לסייע לך בתהליך כזה שכולל ליווי יועצת צמוד.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד