איך מפסיקים הנקות כל 3 שעות בלילה מבת חצי שנה?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. איך מפסיקים הנקות כל 3 שעות בלילה מבת חצי שנה?
24/07/2013 12:04
שלום,
תודה על העצות הטובות שלכם.אני משתמשת בהם.
בתי בת חצי שנה מתעוררת לאכול כל 3 שעות ולרוב גם בינהם..
בעלי מאוד רתום בלילה להתעוררויות ואנחנו משתדלים שכשהיא קמה בין הארוחות הוא זה שירדים אותה,כדי שלא תתבלבל עם ההנקה שלי.
זה עוד לא עוזר לה להתעורר פחות בין ההנקות,והיא עדיין אוכלת כל 3 שעות.
איך אני יכולה להפסיק עם הנקות בלילה?
למיטב הבנתי בגיל הזה היא כבר יכולה להסתדר בלי?
תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. איך מפסיקים הנקות כל 3 שעות בלילה מבת חצי שנה?
25/07/2013 22:08
היי,

אני שמחה שאנחנו מצליחים לעזור לך.
אכן בגיל הזה היא יכולה להסתדר בלי או מקסימום עם ארוחה אחת. תתחילי בזה שתשימי לב לקצב היניקות וכשהיא מתחילה להאט נתקי אותה. המטרה לנתק בין האוכל לשינה ולגרום לה להיכנס למיטה ערה אחרי ההנקה ואז בכל כמה לילות לדחות באופן יזום את שעת האוכל ולרווח יותר את הפערים (כל 4 שעות, אח"כ כל 5 וכו..) עד שזה יצא מהלילה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. בן 9 חודשים מתעורר הרבה בלילה
04/08/2013 15:16
שלום, בני בן 8.5 חודשים. הולך לישון בשבע- מונח במיטתו ער לגמרי עם מוצץ, נרדם לבדו בחדר (כך בכל ההרדמות ביום ובלילה). יודע לקחת מוצץ בעצמו.
הוא מתעורר הרבה בלילה, בערך כל שעתיים שלוש. אני מנסה לתת מוצץ, הוא בוכה ואני מניקה. מנתקת ברגע שמאט קצב. אינו נרדם על הציצי. לפעמים מרימה, נותנת מים ומחזירה. בפעמים אלו לרוב ישאר במיטה ולאחר חצי שעה שעה יבכה שוב. ברור לי כי הדבר הפך להרגל וקשה לו להרדם בחזרה בלילה ללא ההנקה.
באופן כללי הוא מאד קשור אליי- מסרב להיות אצל כל אחד- כולל אבא, כל עוד אני בסביבה. אם איני נמצאת- אין בעיה. מסרב מיום הוולדו לקחת בקבוק. מים למשל שותה בכוס- רגילה...
ברור לי גם כי עליי להחליט שאני גומלת אותו מהתרחשויות הלילה, וכנראה איני מוכנה לכך עדיין. אבל.. אני בדרך ואולי זקוקה לקצת חיזוקים.
אני מתלבטת כיצד לעשות זאת- כיצד לגמול אותו מחלק מההנקות? מאחר ואולי הוא עדיין זקוק לאחת, לשתיים?
האם הדרך היא פשוט לא להניק- להרים, להרגיע ולהחזיר עד שזה יעבוד, גם אם ייקח כמה שבועות ללא שינה בכלל?
עם איזו הנקה להתחיל עם העניין?
כבר הראשונה? (שיכולה להיות כבר ב- 22:30-23)
האם עם זו שאחריה?
תודה על ההתיחסות..
4. גמילה הדרגתית מאוכל
04/08/2013 20:36
היי,

נשמע שבסה"כ יש לו הרגלי שינה טובים ואם הוא אכן אינו נרדם/מתנמנם בזמן האוכל אז לא יהיה קשה להוציא את הארוחות מהלילה.
בגיל 9 חודשים לרוב התינוקות אין צורך באף ארוחה בלילה (אלא אם יש הנחייה של רופא או קושי בעלייה במשקל), אולם יש תינוקות שזקוקים לארוחה אחת עד גיל שנה.
כדי לגמול אותו מהאוכל עשי רישום כמה לילות לראות כל כמה זמן הוא אוכל ואז התחילי לרווח באופן יזום כל כמה לילות בשעה. למשל, אם הוא אוכל כל 3 שעות אז התחילי לרווח לכל 4 שעות ואחרי כמה לילות כל 5 שעות וכו.. בדר"כ זה יכול לקחת בין שבועיים לחודש (תלוי ממה מתחילים). כשהקשר בין האוכל לשינה מנותק זה לרוב קורה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע. בכל מעבר של שעה יש לילה או שניים מעט יותר קשים עד שהתינוק מסתגל, לא אמור להיות מצב של שבועות ללא שינה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. שאלה לגבי גמילה הדרגתית מאוכל
19/08/2013 22:25
בני בן 9.5 חודשים והסיטואציה שתוארה פה די דומה גם אצלנו. הוא מתעורר הרבה בלילה (כל שעה וחצי- שלוש), וחייב לינוק כדי להירדם מחדש (למרות שלא תמיד נרדם על הציצי או הבקבוק). אין לו סדר או מרווחים קבועים של התעוררות. אם לא מקבל ציצי או בקבוק מתעורר לגמרי ולוקח שעה- שעתיים עד שנרדם.
אנחנו לקראת תהליך של גמילה ומתלבטים איך לעשות זאת.
שאלתי- כשאת כותבת "לרווח באופן יזום את האוכל בשעה", למה הכוונה? לתת לו לבכות או להיות ער וכש"מגיע הזמן" כן לתת לו בקבוק? וגם- כל כמה ימים לרווח בעוד שעה?

תודה
איה
6. שאלה לגבי גמילה הדרגתית מאוכל
20/08/2013 11:50
היי איה,

קודם כל צריך ליצור לו סדר קבוע- למשל כל 3 שעות (שאת זה מסוגל למשוך תינוק בן יומו) לתת אוכל. בשאר היקיצות להרגיע מבכי ולהחזיר לישון ללא אוכל.
אח"כ כל 3-4 לילות לפתוח את הפער הזה כלומר, אחרי 3 לילות כשכבר הסתגל לאוכל כל 3 שעות להתחיל לתת אוכל כל 4 שעות ואחרי 3-4 לילות כל 5 שעות וכך הלאה.
בזמן שזה לא שעת האוכל תמיד חשוב להרגיע את הבכי- אף פעם לא לתת לו לבכות ולא להשאיר אותו ללא מענה.
רק אחרי שהוא יירדם ויתעורר שוב כשיגיע שעת האוכל תיתנו לו (אם מגיע שעת האוכל בזמן שהוא עדיין ער מומלץ לא לתת לו עד שהוא יירדם קודם כי אז הוא ילמד שהוא צריך להישאר ער ולבכות כדי לקבל אוכל).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד