פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3שנת אחר הצהריים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי בת 8 חודשים. הבנתי שבגיל הזה אפשר כבר לוותר על שנת אחר הצהריים. הבעיה היא כזאת, לפעמים היא מתעוררת משנת הצהרים ב-15:30-16:00 ואז זה אפשרי מבחינתה להיות ערה עד שש וחצי שמתחילים טקס שינה. אבל מה לעשות בימים כאשר היא מתעוררת סביב שתיים וחצי שלוש. זאת שעה שהיא לא לפה ולא לפה. מצד אחד אי אפשר למשוך אותה עד לשש וחצי, מצד שני אני לא רוצה להתחיל טקס שינה בחמש וחצי כי זה מוקדם מדי ומצד שלישי לשים אותה לישון תנומת אחר הצהריים בחמש ורבע-חמש וחצי נראה לי מאוחר מדי.
מה כדאי לעשות?
זה שלב ביניים ותקופת מעבר עד שתהיה הסתגלות לשגרה ללא שנת אחה"צ.
בימים בהם היא מתעוררת מוקדם וצריכה את השינה באזור 17 יש שתי אפשרויות 1. לתת לה שינה קצרה ולהעיר אחרי 30-40 דקות (זה כמעט הסיטואציה היחידה שבה נעיר תינוק).
2. לצאת איתה לטיול בעגלה. אם תרדם לכמה דקות זה בסדר ואם לא, לפחות תהיה מנוחה קלה ואולי זה יעזור להעביר את אחה"צ. במקרה כזה באותו היום כדאי להקדים את השינה (לאזור 18 לא לפני).
יש לי עוד 2 שאלות:
1. כמה זמן אמור לקחת לה עד שתתרגל.
2. בחודשיים האחרונים הקטנטנה התחילה לקום ממש מוקדם בבוקר. עד לפני חודשים התעוררה סביב שבע. בחודשים האחרונים כל פעם מקדימה קצת והיום התעוררנו ב-5:20.
יש לציין כי היא הולכת לישון סביב 18:30-19:00 ויודעת להירדם לבד. היא מתעוררת פעם אחת בשתיים להנקה.
אני יודעת שמבחינתה היא ישנה 11 שעות וזה מספיק לה, אבל האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לאחר את מועד היקיצה? האם להשכיב אותה בשמונה בערב (כמובן להחזיר לה גם את תנומת אחר הצהריים) יעזור?
תודה
הקדמת הבוקר היא טבעית אבל כדי שזה לא יימשך ויעצור את צריכה לשים את הגבול עד מתי את מקדימה את היום. כשאת קובעת גבול כזה (למשל השעה 5:30 ) אז כל יקיצה לפני כן את צריכה להתייחס לזה כאל לילה ולהחזיר לישון עד שהיא נרדמת מבלי לוותר באמצע.
גם אם תרדימי אותה בשעה 8, אם היא תתעורר ב 5:20 (כי זה מתקבע ליקיצה טבעית) תחזירי אותה לישון אחרי כמה בקרים זה יהיה קל יותר עד שהיקיצה הזו תפסק והבוקר יתאחר (יכול להיות שזה יהיה קל יותר יותר אם היא תתחיל את הלילה בשמונה ולא בשבע אבל בתנאי שהיא לא תהיה עייפה מדי ב-8.) ודבר נוסף וחשוב כדאי לבחון האם האוכל בלילה הוא הכרחי ולא מתוך עזרה לחזור לישון כי זה גם מתקשר ליקיצה המוקדמת וגם אולי לעוד יקיצות בעתיד.
1. שנת אחר הצהריים
06/03/2014 17:00
שלום,בתי בת 8 חודשים. הבנתי שבגיל הזה אפשר כבר לוותר על שנת אחר הצהריים. הבעיה היא כזאת, לפעמים היא מתעוררת משנת הצהרים ב-15:30-16:00 ואז זה אפשרי מבחינתה להיות ערה עד שש וחצי שמתחילים טקס שינה. אבל מה לעשות בימים כאשר היא מתעוררת סביב שתיים וחצי שלוש. זאת שעה שהיא לא לפה ולא לפה. מצד אחד אי אפשר למשוך אותה עד לשש וחצי, מצד שני אני לא רוצה להתחיל טקס שינה בחמש וחצי כי זה מוקדם מדי ומצד שלישי לשים אותה לישון תנומת אחר הצהריים בחמש ורבע-חמש וחצי נראה לי מאוחר מדי.
מה כדאי לעשות?
מאת: אורח/ת
2. שנת אחר הצהריים
07/03/2014 9:03
שלום,זה שלב ביניים ותקופת מעבר עד שתהיה הסתגלות לשגרה ללא שנת אחה"צ.
בימים בהם היא מתעוררת מוקדם וצריכה את השינה באזור 17 יש שתי אפשרויות 1. לתת לה שינה קצרה ולהעיר אחרי 30-40 דקות (זה כמעט הסיטואציה היחידה שבה נעיר תינוק).
2. לצאת איתה לטיול בעגלה. אם תרדם לכמה דקות זה בסדר ואם לא, לפחות תהיה מנוחה קלה ואולי זה יעזור להעביר את אחה"צ. במקרה כזה באותו היום כדאי להקדים את השינה (לאזור 18 לא לפני).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. שאלת המשך
09/03/2014 8:18
תודה על התשובה. אנסה ליישם. יש לי עוד 2 שאלות:
1. כמה זמן אמור לקחת לה עד שתתרגל.
2. בחודשיים האחרונים הקטנטנה התחילה לקום ממש מוקדם בבוקר. עד לפני חודשים התעוררה סביב שבע. בחודשים האחרונים כל פעם מקדימה קצת והיום התעוררנו ב-5:20.
יש לציין כי היא הולכת לישון סביב 18:30-19:00 ויודעת להירדם לבד. היא מתעוררת פעם אחת בשתיים להנקה.
אני יודעת שמבחינתה היא ישנה 11 שעות וזה מספיק לה, אבל האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לאחר את מועד היקיצה? האם להשכיב אותה בשמונה בערב (כמובן להחזיר לה גם את תנומת אחר הצהריים) יעזור?
תודה
מאת: אורח/ת
4. שאלת המשך
09/03/2014 8:57
קשה לומר כמה זמן היא תסתגל, זה תלוי בכל ילד באופן אישי. זה יכול לקחת גם חודש.הקדמת הבוקר היא טבעית אבל כדי שזה לא יימשך ויעצור את צריכה לשים את הגבול עד מתי את מקדימה את היום. כשאת קובעת גבול כזה (למשל השעה 5:30 ) אז כל יקיצה לפני כן את צריכה להתייחס לזה כאל לילה ולהחזיר לישון עד שהיא נרדמת מבלי לוותר באמצע.
גם אם תרדימי אותה בשעה 8, אם היא תתעורר ב 5:20 (כי זה מתקבע ליקיצה טבעית) תחזירי אותה לישון אחרי כמה בקרים זה יהיה קל יותר עד שהיקיצה הזו תפסק והבוקר יתאחר (יכול להיות שזה יהיה קל יותר יותר אם היא תתחיל את הלילה בשמונה ולא בשבע אבל בתנאי שהיא לא תהיה עייפה מדי ב-8.) ודבר נוסף וחשוב כדאי לבחון האם האוכל בלילה הוא הכרחי ולא מתוך עזרה לחזור לישון כי זה גם מתקשר ליקיצה המוקדמת וגם אולי לעוד יקיצות בעתיד.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום