איך לגמול מבקבוק מטרנה של 5 בבוקר בת שנה וחודשיים?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. איך לגמול מבקבוק מטרנה של 5 בבוקר בת שנה וחודשיים?
03/04/2014 20:29
היא כבר לא יונקת,היא קמה ב4:30-5:00 לקימה שיכולה להסתיים בשקט ובשינה רק עם בקבוק. הבקבוק הגיע רק לפני כמה חודשים אחרי שראינו (אחרי הרבה נסיונות כמו שאת מציעה בפורום לגרום לה לחשוב שעוד לא בוקר),שהוא הדבר היחיד שגורם לה לחזור לישון(היא היתה קמה אז קבוע ב5:30 בערך ליניקה ונשארת ערה)
היא אוכלת א. ערב ב5.5-6,ישנה באזור 7, וקמה סופית באזור 6-7.

לפני כשבוע החלפתי לחלב/מי קוואקר שאני מכינה,ותהיתי אם לדלל לה את הטעם בהדרגה יוכל לעזור? האם את מכירה שיטה אחרת שתגרום לה לא להצטרך לקום לבקבוק או לפחות להסתפק במוצץ כמו בשאר הקימות שלה בלילה?
מאת: אורח/ת
2. איך לגמול מבקבוק מטרנה של 5 בבוקר בת שנה וחודשיים?
06/04/2014 10:34
היי,

לרוב דילול החלב לא עוזר. מה שצריך לבחון זה האם היא נרדמת או לא בזמן האוכל?
האם היא מתעוררת כי היא באמת רעבה? ואחרי האוכל יודעת לחזור לישון עצמאית? או שהאוכל עוזר לה להתנמנם ולהיכנס לשינה?
אם היא צריכה לאכול כדי להירדם אז צריך לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ולא לאפשר לה להירדם בזמן האוכל. במידה ועד לפני כמה זמן היא לא הייתה אוכלת כלום בלילה סביר להניח שהיא לא רעבה אלא שיש לפעמים פעמים בהם היא נעזרת באוכל להירדמות ו/או גם עזרה שלכם עם המוצץ. התחילו ללמד אותה לקחת מוצץ בעצמה (אם היא לא יודעת).
אחרי שיתנתק הקשר בין האוכל לשינה, במידה והיא לא תדחה בעצמה את הארוחה אז יהיה הרבה יותר קל פשוט להפסיק את האוכל ולהחזיר לשינה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. היא לא נרדמת בזמן היניקה מהבקבוק,אלא כשמסיימת אותו לוקחת מוצץ עצמאית ונרדמת
06/04/2014 15:18
היא מסוגלת לגמרי להרדם עם מוצץ/עצמאית בזמני התעוררות אחרים, אבל על ה5 בבוקר הזה היא נתקעה ומוצץ לא עוזר לה ,היא נרגעת רק אם אביא לה בקבוק. אז יש לך רעיון מה לעשות ?
מאת: אורח/ת
4. היא לא נרדמת בזמן היניקה מהבקבוק,אלא כשמסיימת אותו לוקחת מוצץ עצמאית ונרדמת
07/04/2014 13:58
כיון שאני לא מלווה אתכם אני לא יודעת אלו ניסיונות עשיתם קודם להחזיר לישון ומה לא עבד בהם וחסר לי מידע נוסף על התעוררויות והירדמויות וכו.. מה שאני יכולה להציע זה קודם להיות ברורים שכהיא מתעוררת בשעה 5 או אחרי (ולא לפני) נותנים מיד אוכל! מבלי לנסות קודם להרגיע או להחזיר לשינה ואם לא הולך אז אוכל. אחרי כמה ימים, שהיקיצות הן קצרות רק לאוכל וחוזרת לישון אז להפסיק עם האוכל, וזה אומר להחזיר אותה לישון כמה זמן שזה ייקח אך ללא אוכל עד שהיא תירדם חזרה. אם אין ויתורים באמצע, היא אינה רעבה, אין לה קשר בין אוכל לשינה, יודעת להירדם באופן עצמאי ואינה ישנה יותר ממה שהיא מסוגלת (לילה רצוף שבין -10-12 שעות) אז אחרי מספר ימים זה מתקצר עד שכבר אין יקיצה בחמש.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד