שינה גיל חודשיים וחצי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינה גיל חודשיים וחצי
10/06/2014 8:48
היי עינת,
בני בן חודשיים וחצי. ישן המון על הידיים. עושה טקס שינה בלילה בשש וחצי ולוקח לו כשעתיים עד שממש נרדם ואפשר להעביר למיטה שלו (לא אוכל להקדים שעה כי יש לי עוד ילד קטן בבית שאני צריכה לדאוג לו בשעות אלה). בדרך כלל נרדם לשלוש שעות ואז לאחר מכן מתעורר כל שעתיים להנקה. בלילה מרוב עייפות שלי אני נרדמת תוך כדי הנקה ומעבירה שעות של שינה בישיבה. במהלך הלילה לפעמים כשמעבירה אותו למיטה שלו מתעורר ולפעמים ממשיך לישון. במהלך היום ישן ממש קצת כחצי שעה עד שעה בערסל או במיטה כל תנומה. כשלוש עד ארבע תנומות ביום. בידיים מאריך זמן בשינה אבל לא תמיד. ושאלתי היא- מתי אפשר ללמד אותו להירדם במיטה שלו ולא בידיים. מתי אפשר להתחיל להניח אותו במיטה אחרי מקלחת ולהרים אם בוכה ולהחזיר כשנרגע (הרם הורד?). ומתי כדאי לנתק קשר בין הנקה לשינה?. עם בני הבכור עשיתי זאת בגיל ארבעה חודשים וזה עבד מצויין (בהדרכתך דרך הפורום). אבל קשה לי לחשוב שאמשיך להתנהל בצורה הזאת עד עוד חודשיים שלושה...
תודה!
לאורה
מאת: אורח/ת
2. תיקון
10/06/2014 8:50
*כתבתי שביום ישן בערסל או במיטה שלו, זה לא נכון-ישן בערסל או בידיים הכוונה.
3. שינה גיל חודשיים וחצי
10/06/2014 13:51
היי לאורה,

אפשר גם אפשר כבר עכשיו.
תמיד טוב ונכון להתחיל ללמד אותו להירדם במיטה שלו. זה כמובן גם הרבה יותר בטיחותי..!
אפשר גם בהדרגה- להתחיל עם ההרדמות הקלות יותר ולהמשיך הלאה כדי שתגיעי לגיל 4 חודשים וכל ההרדמות יהיו כבר במיטה.

קשר בן הנקה לשינה אפשר בדר"כ להתחיל סביבות גיל 3 חודשים כי אז התינוק כבר לא מתעייף תוך כדי אוכל. אז אם את רואה שכבר עכשיו הוא מספיק חזק כדי לאכול מבלי להירדם אז זה זמן מצוין גם לזה.

(*אגב, שש וחצי זו שעה טובה לתחילת לילה לא מאמינה שצריך מוקדם יותר).

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. המשך ייעוץ
14/06/2014 20:40
עינת,
1. תוכלי להסביר לי - כשאומרים שלמידה ויעוץ שינה אפשר להתחיל רק מגיל חמישה חודשים זה לא סותר שאתחיל בגיל חודשיים וחצי- שלושה חודשים הרם הורד? למה מתכוונים כשאומרים שרק מגיל חמישה חודשים אפשר להתחיל תהליך למידה?.
אני רואה שהבן שלי ממש מתקשה להירדם- גם ביום וגם בלילה (הוא יכול כביכול להיראות כרדום ואחרי כמה שניות ולפעמים דקות פותח עיניים וכך שוב ושוב) וגם כשהוא על הידיים, ואני מותשת מצד שני חוששת לעשות משהו בטרם עת. אשמח להכוונה.

2. האם זה הגיוני שתינוק בגיל כל כך צעיר ישן רק כשלוש תנומות ביום, כל תנומה בת כ30-40דקות ?. מרדימה בערך כל שעה וחצי. מבחינה רפואית הכל תקין.

תודה רבה!
5. המשך ייעוץ
16/06/2014 12:02
היי,

1. החל מגיל 5 חודשים אנחנו מתחילים בתהליך שבו מלמדים את התינוק להירדם הירדמות עצמאית. לפני גיל 5 חודשים לא לכל התינוקות יש את היכולת הפיסיולוגית ולכן אין סיבה לנסות משהו שאולי הוא אינו מסוגל לו. יחד עם זאת, "הרם הורד" זו שיטת הרגעת בכי ואינה מלמדת הירדמות עצמאית. במקביל לזה כשהתינוק במיטה ואת נותנת לו מגע רצוף את עוזרת לו להירדם ומרגילה אותו להירדם במיטה במקום בידיים אבל עם הרבה מאוד עזרה ממך (כלומר, זו לא הירדמות עצמאית).

2. שנות היום הן קשות יותר בדר"כ. מה שאת מתארת הוא הגיוני אבל אינו מספיק לתינוק בגיל הזה ולכן צריך לבחון האם הוא הולך לישון בשעות מתאימות אולי שעה וחצי זה פער גדול מדי עבורו? תעקבי אחר סמני עייפות ותנסי לבדוק מה קורה אם את מרדימה אותו בפערים קטנים יותר (כששעת ההרדמה היא נכונה לרוב השינה ארוכה יותר).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד