כלי דם בטבור

פרופ' אייל שיינר
פרופסור אייל שיינר יושב ראש ועדת ההתמחות בבית חולים סורוקה ורופא בכיר בחטיבה למיילדות וגינקולוגיה בבית החולים סורוקה בבאר שבע. חוקר בעל שם עולמי ברפואת אם-עובר. פרופסור שיינר זכה בפרסי מחקר רבים ופרסם מאות מאמרים מ... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הריון ולידה רפואי

1. כלי דם בטבור
04/01/2012 22:18
שלום,שבוע 14+5 לפני יומיים ביצעתי סקירה ראשונה אשר היתה תקינה ורק נצפו 2 כלי דם בחבל הטבור במקום 3,הרופא אמר וגם רשם שכיוון שאין ממצא נוסף אין לכך משמעות והמליץ על אקו לב עובר בהמשך,אני נורא מוטרדת עקב כל מה שקראתי על כך באינטרנט.האם אין ממה לחשוש? והאם זה יכול להיגרם מעישון? כיוון שאינני יכולה להפסיק בשום דרך,כמובן שהפחתתי ממה שהייתי מעשנת ואני ממש משתדלת אך עדיין מעשנת יש לכך קשר? והאם זה יכול להיות מסוכן יותר עקב כך שיש רק 2 כלי דם? אודה על תשובה מהירה.
מאת: אורח/ת
2. כלי דם
04/01/2012 22:34
אין קשר לעישון- אבל בלי קשר עישון בהיריון בעייתי ולא מומלץ. עלול להוביל ללידה מוקדמת, משקל לידה נמוך, דליפת מי שפיר מוקדמת ועוד. לא ל 2 כלי דם בחבל הטבור. אחוז אחד מהעוברים הם בעלי 2 כלי דם בלבד של עורק אחד ווריד אחד בחבל הטבור ולרוב זה לא מהווה בעיה. לעיתים זה יכול להצביע על בעיה הקשורה לבעיה גנטית המשפיעה על כלי הדם והלב. ניתן לראות זאת גם באולטרה-סאונד,עשי סקירת מערכות מאוטחרת, אקו ועיקבי אחר גדילה.
בריאות!
פרופסור אייל שיינר
יושב ראש ועדת ההתמחות בבית חולים סורוקה ורופא בכיר בחטיבה למיילדות וגינקולוגיה בבית החולים סורוקה בבאר שבע.
אתר הבית: http://www.eyalsheiner.com
3. פז
05/01/2012 22:58
מאוד מודה על התשובה המהירה והמפורטת תודה רבה רבה!
מאת: אורח/ת
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד