המטומה בהריון

פרופ' אייל שיינר
פרופסור אייל שיינר יושב ראש ועדת ההתמחות בבית חולים סורוקה ורופא בכיר בחטיבה למיילדות וגינקולוגיה בבית החולים סורוקה בבאר שבע. חוקר בעל שם עולמי ברפואת אם-עובר. פרופסור שיינר זכה בפרסי מחקר רבים ופרסם מאות מאמרים מ... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הריון ולידה רפואי

1. המטומה בהריון
10/01/2012 10:29
אני בהריון בשבוע 15.
בשבוע 9 התחילו דימומים שנמשכו 3 שבועות.
באולטרסאונד נראתה המטומה.
באולטרסאונד משבוע זה: "בקצה העליון של השיליה איזור היפואקוגני לא צלול במימדים 21*16 מ"מ
מידי כמה ימים יש לי התכווצויות די חזקות (בעיקר לאחר מאמץ מינימלי) שנמשכות שעות ואינן חולפות לאחר שינה או מנוחה.
אני בשמירת הריון מזה 6 שבועות. לאור העובדה כי אני עובדת מול מחשב, רופאת הנשים חושבת שאני יכולה לחזור ליום עבודה בן 5-6 שעות.
אני חוששת בגלל ההתכווצויות וקיומה של ההמטומה. העבודה אינה כוללת מאמץ פיזי אך כרוכה בנהיגה של כ- 40 דקות ובטיפוס מדרגות.
אשמח לקבל הסברים לגבי משמעות האולטרסאונד. האם יש סיכון?
האם יש סיכון בהתכווצויות?
האם יש סיכון לשוב לעבודה?
מאת: אורח/ת
2. המטומה
10/01/2012 19:46
אני מסכים עם הרופאה שלך- לא נראה לי כי קיימת סכנה בישיבה או נסיעה, כל עוד אינך עובדת עבודה פיזית. לא ברור לי פשר ההתכוציות וכדאי לבדוק כאשר ישנם כאבים. חשוב מאד לשלוח תרבית שתן ולשלול סיבות כמו דלקת בדרכי השתן. הממצא הסונוגרפי יכול להיות חסר משמעות אבל בשביל זה יש רופאי נשים שרואים את התמונה המלאה ובעיקר את היולדת ולא את מסך המחשב. בריאות.
פרופסור אייל שיינר
יושב ראש ועדת ההתמחות בבית חולים סורוקה ורופא בכיר בחטיבה למיילדות וגינקולוגיה בבית החולים סורוקה בבאר שבע.
אתר הבית: http://www.eyalsheiner.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד