בת חודשיים וחצי מתקשה להירדם ולישון יותר מ40 דקות - ישנה רק בשקט מוחלט

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת חודשיים וחצי מתקשה להירדם ולישון יותר מ40 דקות - ישנה רק בשקט מוחלט
29/12/2011 9:13
שלום רב
סליחה על השגיאות אני דיסלקטית
איזה כיף ומזל שיש את הפורום הזה אני כבר עובדת עצות
ביתי בת חודשיים וחצי ישנה 4/5 פעמים ביום כ- 40 דקות בלבד (אם אני מטיילת אם עגלה יכולה לישון גם שעה וחצי)
אני מרדימה אותה רק במיטה שלה או בעגלה . עד לפני כשבועיים הייתי מרדימה אותה על ידי נדנוד עגלה או עריסה. החלטתי לעבור ללטיפות / טפיחות אך זה הרבה פחות מוצלח. הילדה בוכה ומתקשה לנחות (ישנה רק על הבטן)מתנוחת טיסה.
היא מתעוררת מכל רעש קטן ואז לא חוזרת לישון.
בלילה אין כל כך בעיה היא נרדמת בסביבות 18:30-19:00 עד 6:30 אם יקיצות לאוכל פעמיים.
הבעיה היא בעיקר אחר הצהריים שביתי הגדולה חוזרת מהגן והיא לא ממש שומרת על השקט הקטנה מתעוררת כעבור 15 דקות ומתחילה לבכות עד שעת השינה
אני לא יודעת מה לעשות ברור לי שהקטנה לא ישנה מספיק ביום ואני לא מצליחה להעריך לה את השינה. אנו גרים בבית 2 קומות והיא כבר הבינה שעולים למעלה הולכים לישון לפעמים (סוג של סימן דרך) אך היא עדיין לא נרדמת ללא בכי וחשוב מכל שאני מרימה אותה לידיים על מנת להרגיע אותה היא בוכה עוד יותר חזק (תחושה של אמא מה את עושה אני מנסה להירדם למה את מפריע לי)
אני כמובן מנסה ליישם את הטיפים של הפייסבוק אך עדיין מתקשה 
השאלות שלי:
1. אך אני יכולה לעזור לה בסביבה ביתית לישון יותר מ40 דקות
2. מה ניתן לעשות בנושא של שינה ברעש
3. ואך באמת נכון להרדים אותה (הפסקנו את הנדנוד כי היא הייתה מתעוררת ב5 בבוקר ומצפה שננדנד את העריסה שהיא תחזור לישון) היום היא חוזרת לישון לבד לאחר הנקה.
תודה מראש
אמא
מאת: אורח/ת
2. בת חודשיים וחצי
30/12/2011 9:12
הי אמא,
אני שמחה שהפורום עוזר לך וגם הפייסבוק שלנו.
בתך היא עדיין תינוקת מאוד צעירה ומבחינה פיסיולוגית אין לה את היכולת להירדמות עצמאית. זה מצויין שבמהלך הלילה היא מצליחה להרדם במיטה והמשיכי בכך. במשך היום לרוב השינה הרבה יותר קשה בגלל שכמות הורמון השינה (מלטונין) בגוף היא נמוכה.
לפני הכנסה לשינה בבוקר מומלץ "להוריד הילוך" לסגור תריסים, לשיר לה שיר או שניים כשהיא עליך בחדר, ורק כשהיא רגועה לשים אותה במיטה באותו אופן כמו בלילה.
יחד עם זאת בגיל זה אני מאוד ממליצה להשתמש במנשא בד. כזה שמאפשר לה להיות בתנוחת ערסול. שם היא תוכל לישון מצויין בעיקר את שנת הצהריים ולא תתעורר מרעשים.
**תנוחת העירסול באופן כללי תסייע לבתך לשכב טוב יותר על הבטן (ולא בתנוחת אווירון).**
כשבתך תגיע לגיל 3 חודשים אפשר יהיה להשתמש יותר במיטה גם במהלך היום ולהשתמש בנידנוד רק כהרגעה ולא הרדמה.
בעיניין הרעש- הרדימי את בתך כאשר יש "רעש" סביר של בית. כלומר, טלוויזיה ברקע, דיבורים וכו גם ביום וגם בלילה. כשהיא תסתגל להירדם כך זה לא יעיר אותה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שאלה נוספת
30/12/2011 11:13
האם שינה בנדנדה אקוואריום במקום מנשא זה בסדר יש לי בעיות גב אז מנשא קצת בעייתי?
כמו כן, האם כאשר היא ישנה בנדנדה ( הרעש לא מפריע לה) מומלץ להעביר אותה למיטה? ניסיתי כמה פעמים והיא מתעוררת כעבור 30/40 דקות. בנדנדה היא ישנה הרבה יותר וגם ברעש

תודה
מאת: אורח/ת
4. מגע במיטה שלה
02/01/2012 14:26
אני לא מכירה את הסוג הזה של הנדנדה, אני יודעת שמבחינה התפתחותית זה פחות מומלץ. כמובן שעם בעיות גב אני לא מתווכחת..
עדיף להגיע איתה בנדנדה להירגעות ואז כשהיא רגועה ועייפה להעביר אותה ערה למיטה ושם להמשיך עם מגע שלך (טפיחות, נדנוד וכו..)
את יכולה לנסות גם בעגלה מדי פעם.
הכי חשוב זה להמשיך ולנסות להרדים אותה במיטה שלה. מומלץ להיעזר במגע שלך עד שהיא נרדמת וכך יהיה קל יותר להרגיל אותה להירדמות עצמאית.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד