חודשי הריון. תופעות הריון. שינויים בגוף בהריון. סיכונים בהריון. יומן הריון.
עם שבוע 33 להריון את לקראת קו הסיום, וזה זמן מצויין להכנה ללידה.
מה זה אומר?
שבוע הריון 33 הוא שלב הריון מתקדם מאוד. את מתקרבת לקו הסיום וייתכן שתחושי בתסמינים שונים:
-
את חשה בהתכווצויות רחם בלתי סדירות שהן בעצם צירים מדומים. אל דאגה! הצירים אינם מסוכנים. אדרבה, הם מכינים אותך טוב יותר לקראת הלידה המתקרבת.
-
את עלולה לחוש בעקצוצים בכפות הרגליים והידיים בגלל התרחבותם של כלי הדם. בגלל עליית נפח הדם, כלי הדם לוחצים על העצבים וגורמים לעקצוצים ולעתים אף לכאבים. לפיכך, אם את משתמשת רבות בקצות אצבעותייך בעבודה (לצורך הקלדה, לדוגמה) השתדלי לבצע הפסקות. כמו כן, כשאת שוכבת לישון, הגביהי את ידך והניחי אותה על הכרית. בדרך זו תפחיתי את לחץ הדם בידך.
-
בגלל רמתם ההולכת ועולה של הורמוני ההריון, ייתכן שתחושי בכאבים באזור האגן.
-
בשבוע הריון 33 את עלולה לחוש בעייפות בגלל חוסר שינה. חוסר השינה עשוי להיגרם בעקבות שלפוחית השתן שאותה את מרוקנת בכל חצי שעה בערך, תחושת הכבדות של ההריון ואולי גם מחשבות טורדניות על התינוק החדש ועל הדברים שיש לתכנן לקראת בואו.
כיצד יש לנהוג?
-
בשבוע הריון 33 חשוב להקפיד לשתות מים כדי לשמור על הבריאות ולמנוע מצב של התייבשות. עם זאת, לא מומלץ לשתות כמות גדולה מדי של מים לפני השינה כדי שלא תצטרכי לקום לשירותים לעתים תכופות.
-
אם את מתקשה לישון, נסי להניח כרית מתחת לרגליים או מתחת לגב כדי ליצור תנוחה נוחה יותר.
-
הקפידי על תזונה נכונה ואכילה מסודרת כדי לשמור על בריאותך ובריאות העובר.
-
כדי לא להשאיר את הכול עד לרגע האחרון, מומלץ כבר להתחיל לתכנן כיצד ייראה חדרו של התינוק, לבדוק את המחירים בחנויות ואולי גם לרכוש דברים נחוצים כמו מצעים, צעצועים, מיטת תינוק, עגלה ועוד.
תהליכים בהתפתחות העובר
משקלו של העובר מגיע כעת לכ־2.150 גרם ואורכו כ־40 סנטימטרים. ריאותיו של העובר כבר מפותחות לגמרי ועצמותיו כבר התקשו. עם זאת, עדיין לא התאחו לגמרי חלקי גולגולת מסוימים ותהליך זה יימשך אף לאחר הלידה.
בשבוע הריון 33 העובר ישן רוב הזמן. בשלב זה השינה כוללת גם את שנת ה- REM - Rapid Eye Movement. זוהי שינה המאופיינת בתנועה מהירה של העיניים אשר במהלכה אנחנו חולמים.
חושיו של העובר מפותחים מאוד, וכאשר הוא ער מוחו פעיל מאוד ומסוגל לקלוט אור יום, צלילים ורעשים, ריחות, טעמים וכדומה.
לבסוף, בשבוע הריון 33 העובר ממוקם בתנוחה שבה הוא ייוולד, ובעזרת בדיקת אולטרה-סאונד ניתן לקבוע האם ראשו מופנה לכיוונו של צוואר הרחם או לכיוון ההופכי.
טיפולים ובדיקות
בשבוע הריון 33 מומלץ לבצע בדיקת מעקב גדילה. זוהי בדיקת אולטרה-סאונד העוקבת אחר ההתפתחות של העובר ובוחנת את תפקודו לפי תנועותיו של העובר וכמות המים בתוך הרחם. בבדיקת מעקב גדילה גם נמדדים אורכם של איברים שונים בעובר כדי לקבוע את גילו של העובר ואת משקלו.
בנוסף לבדיקה זו, מבוצעות בשבוע הריון 33 בדיקות שגרתיות לצורך מעקב: בדיקות שתן, בדיקות דם, בדיקות רמת הברזל בדם וכדומה.